Saraçoğlu Mahallesi dönüşümü bekliyor

Saraçoğlu Mahallesi dönüşümü bekliyor

Emlak Konut GYO'ya devredilen ve ‘Devlet Mahallesi’ olarak da bilinen Saraçoğlu Mahallesi dönüşüm bekliyor.

Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan 'Saraçoğlu Mahallesi', geçtiğimiz  Ağustos ayında TOKİ iştirakı olan Emlak Konut Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) devredilmişti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut ve Çankaya Belediyesi'nin paydaşlığında yürütülecek olan proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile hayata geçirilecek.
Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan ve bir zamanlar 'Devlet Mahallesi' olarak adlandırılan 'Namık Kemal' ya da eski adıyla 'Saraçoğlu' Mahallesi'ndeki binalar uzun süredir boş. Geçtiğimiz Ağutos ayında Resmi Gazete'de yayınlanan kararla Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne bağlı olan  Emlak Konut GYO'ya devredilen Namık Kemal Mahallesi'nde bekleyiş sürüyor. Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ve bakanlıkları da içerisinde barıdan mahallede, uzun yıllar memur lojmanı olarak kullanılan yapılar, Emlak Konut GYO tarafından aslına uygun olarak restore edilecek. 

İLK TOPLU KONUT PROJESİ

1940'lı yıllarda 'Geleneksel Türk Evi' kurgusuyla Emlak Bankası tarafından inşa edilen Saraçoğlu Mahallesi, Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olarak biliniyor. 121 bin metrekare büyüklüğündeki arazide tüm yapıların ve ağaçların korunarak aslına uygun olarak korunacağı proje, TOKİ, Emlak GYO ve Maliye Bakanlığı paydaşlığına gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz Ekim ayında Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum tarafından yapılan açıklamada, Saraç Mahallesi'nin eski görkemine kavuşturulacağı, yeşil alanlarını korunacağı ifade edilmişti. 

KARAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA  

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna, Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut ve Çankaya Belediyesi'nin Kızılay'da Güvenpark ile Saraçoğlu Mahallesi'nin yeniden düzenlenmesi hazırlayacağı ortak projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ifade etmişti.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.