Sarı şeritli yolların akıbeti belirsizliğini koruyor

Sarı şeritli yolların akıbeti belirsizliğini koruyor

Görme engelli vatandaşların yönlerini bulabilmesi amacıyla kaldırımlara özel malzemelerle yapılan fakat daha sonra büyük bölümü kaldırılan sarı şeritli yolların akıbeti belirsizliğini koruyor.

Görme engelli vatandaşların yönlerini bulabilmesi amacıyla kaldırımlara özel malzemelerle yapılan fakat daha sonra büyük bölümü kaldırılan sarı şeritli yolların akıbeti belirsizliğini koruyor. Örneğin Altındağ Talatpaşa Bulvarı üzerindeki sarı şeritli görme engelli yolu için uzun bir süredir herhangi bir çalışma yapılmıyor.

Caddenin Hamamönü yerleşkesinden Mamak Kültür Merkezine kadar uzanan bölümünde görme engelliler için yapılan sarı şeritlerin uzun bir süredir yerinde olmadığı dikkat çekiyor. Görme engelli vatandaşlar için büyük öneme sahip olan sarı şeritli yolun eski haline ne zaman döneceği bilinmiyor.
Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde olan Talatpaşa Bulvarı’nda sık sık yenileme çalışmaları yapılırken, görme engelli vatandaşlar için büyük öneme sahip olan yolun yenilenmemesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Talatpaşa bulvarında çiçekçi dükkânı olan esnaf, ‘’Uzun bir süredir bu yolu yenileyen kimse yok. Buradan görme engelli vatandaşlarımız geçerken zorluk yaşıyor. Yola çıkma tehlikesi oluyor. Yanlış bir adım atsa trafiğin ortasında kalacaklar. Toplasan 200 metrelik bir yol. Yetkililere çağrımızdır bu yolun yenisinin yapılması gerekiyor.’’ ifadelerinde bulundu.

skype-lnk-001.jpg

HİSSEDİLEBİLİR SARI ŞERİTLİ YOL

Hissedilebilir zemin (görme engelli yürüme yolu); görme engelliler için dünyada kabul görmüş, iç ve dış mekânlara uygulanan sistemlerdir. Kılavuz yollar, görme engelli vatandaşlar için üstün yürüme kabiliyeti sağlamaktadır. Görme engelli bireylerin gündelik yaşamlarını sürdürebilmek için kamu ve kamu kuruluşlarının zeminlerinde, caddelerdeki merdiven kapı gibi engel teşkil edecek yerlerde uyarılmalarında kullanılmak üzere tasarlanmıştır ve sadece engelli bireylerin kullanması içindir.

Normal şartlarda herhangi bir görme engeli olmayan vatandaşların bu yolu kullanmaması, araçlarını bu yolların üzerine park etmemesi görme engellilerin gündelik işlerini kolaylaştırmaktadır.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.