Şaşmaz’a özel  güvenlik birimi

Şaşmaz’a özel  güvenlik birimi

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, otomotiv sektörüne ve oda olarak yürüttükleri çalışmalara ilişkin Habervaktim’e açıklamalarda bulundu.

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu,  Ankara Valiliği'nin Özel Güvenlik Komisyonu’ndan onay alarak,  Şaşmaz Oto Sanayi’nde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı oda olarak kendi özel güvenlik birimini kurduklarını söyledi.

4 AYDIR HIRSIZLIK OLAYI YAŞAMADIK 

Esnafın ve müşterilerin sıkıntı içinde olduğu hırsızlık ve güvenlik sorununun önüne geçmek için önemli bir adım attıklarını belirten Arslanoğlu,” Şaşmaz'da oda olarak kendi güvenlik birimimizi kurduk. 4 aydır , 29 güvenlik personeli ve 3 gezici araçla güvenlik hizmetini sağlıyoruz. Önceden günde 5-6 işletmede hırsızlık olayı yaşanıyordu. Şimdi ise 4 aydır herhangi bir hırsızlık olayı yaşamadık. Esnaflarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bu alanda da örnek bir güvenlik uygulaması başlattık. Sanayi esnafımızın güvenlik talepleri doğrultusunda, esnaflarımızı gezerek fikir alışverişinde bulunduk. Sanayinin giriş ve çıkışlarında güvenlik noktası oluşturduk. Gezici güvenlik aracı ve personel ile sanayinin güvenliğini sağlıyoruz.” dedi.

İŞLER YOĞUNLAŞACAKTIR

Sanayide esnafın işlerinin genel anlamda iyi olduğunu aktaran Arslanoğlu, “Ramazan'ın ilk haftası olmasından dolayı bir durağanlık var. Ancak esnafın işleri genel anlamda iyi. Sürekli arkadaşları ziyaret ediyoruz , sorunlarını dinliyoruz. Önümüzde Ramazan Bayramı ve yaz tatili var. İşler daha da yoğunlaşacaktır. Vatandaşlarımız güvenli bir yolculuk için araçlarının bakımlarını yaptırmaya başlayacaktır.” ifadelerini kullandı. 

CAZİBESİ ARTACAK

Her sektörde yaşanılan eleman sıkıntısını otomotiv sektörü olarak yaşadıklarını ifade eden Arslanoğlu, şunları söyledi:“Çıraklık okullarına olan ilgi oldukça azalmış durumda. Çıraklık eğitim merkezlerinde öğrenci sayısı Ankara genelinde 8 binden 3 binlere düşmüş durumda. Sizlerin de bildiği üzere 4+4+4 olmak üzere 12 yıllık bir eğitim sistemimiz var.

Çıraklık eğitim kanununda bir değişiklik yapıldı. Önümüzdeki yıl uygulanacağı söyleniyor.8 yıllık eğitimin sonunda öğrenciler çıraklık okuluna  yönlendirilecek. Haftanın belli günleri okuluna gidecek diğer günler uygulama eğitimi için sanayide çalışacaklar. Okuldan mezun olduğunda meslek lisesi diplomasını alacak, üniversite sınavlarına girebilecek ve asgari ücretin 4/1'i oranında bir destek alacaklar. Bu sistemin biz oda olarak faydalı olacağını düşünüyoruz. Şuan çıraklık okullarında öğrenci sayısı oldukça az durumda. Tercih eden yok bu şekilde cazibesi artacaktır. Şunu da kabul etmemiz gerekiyor. Meslek liseleri sanayini talepleri doğrultusunda maalesef eleman yetiştiremiyor.” 

ÇALIŞMA YAPAN İLK ODAYIZ

 Oto Sanatkarları Esnaf Odası olarak mesleki yeterlilik belgeleri verebilecek yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşu olmak için çalışmalara başladıklarını dile getiren Arslanoğlu,” Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun meslek standardı ile ilgili Türkiye geneli yapmış olduğu bir çalışma var. Ustalık, kalfalık belgesi ya da herhangi bir belgesi olmayanlar Mesleki Yeterlilik Kurumu'ndan belge almak zorunda.

Bu yasayla zorunlu hale getirildi. Bizde Oto Sanatkarları Esnaf Odası olarak bu yeterlilik belgelerini verebilecek yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşu olmak için çalışmalara başladık. Bunun için bir okulumuzla protokol yaptık. Ankara ve Türkiye genelinde belli meslek dallarının yeterlilik belgelerini verebileceğiz. Bu alanda çalışma yapan ilk odayız. Yapılan bu eğitim çalışmalarıyla sektördeki elemanların standartları yükseltecek iş yerleri daha donanımlı olacak. İş kazalarının önlemesine katkı sağlanacaktır.” diye konuştu.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.