Savaş Gözlerinden Etti  Savaşın Çocukları

Savaş Gözlerinden Etti Savaşın Çocukları

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerden Ankara’da yaşam mücadelesi veren ailelerden her gün yeni bir dram ortaya çıkıyor. Altındağ Solfasol’da yaşayan 7 kişilik Halaf ailesinin 5 yaşındaki çocukları Alaeddin Halaf’ın Suriye’de evler

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Altındağ Solfasol’da komşularının yardımı ve kendi çabalarıyla yaşayan mültecilerden her gün bir yeni dram çıkıyor. Yaklaşık 500 ailenin kaldığı mahallede savaş sırasında yanına bomba düşen Alaeddin Halaf’ın (5) gözü kaymış durumda. Ailenin imkânları olmadığı için Alaeddin’i tedavi ettiremiyor, görme problemi olmayan Alaeddin’in ailesi duyarlı vatandaşlardan yardım talep ediyor.

ESED’İN BOMBASI ALAEDDİN’İ GÖZLERİNDEN ETTİ

Türkiye’ye aile Suriye’den bir buçuk yıl önce gelmiş, Suriye’de savaş bitene kadar dönmeyi düşünmüyorlar. 5 yaşındaki Alaeddin Halaf’ın acıklı hikayesi ise adeta göz yaşartıyor. Esad mağduru olan Alaeddin, yaklaşık iki sene önce Suriye’deki evinin önünde oyun oynarken çok yakınındaki bir yere bomba düşüyor. Olayı yaralı bir şekilde atlatan Alaeddin’in gözlerinde korkudan dolayı o günden beri kayma yaşanıyor ve küçük çocuk net göremiyor. Alaeddin’in sağlık durumu hakkında muhabirimize bilgi veren anne Emina Isak, “Evimizin yakınına düşen bombadan dolayı Alaeddin kurtuldu ancak o bomba nedeniyle psikolojik olarak çok etkilendi. Şu anda en ufak bir uçak sesinden korkuyor. Kedi bile görse kaçacak yer arıyor. Geceleri aniden sıçrayarak uyandığı oluyor” dedi.

İYİLEŞTİĞİNDE DÜNYANIN EN MUTLU KİŞİSİ OLACAĞIM

Küçük Alaeddin’in psikolojik rahatsızlığından biran önce kurtulmasını ve hayata tekrar daha sağlıklı gözlerle bakmasını çok istediğini anlatan anne Emina, “4 küçük çocuğum daha var. Çok şükür onların sağlığı yerinde. Alaeddin’in de iyileştiğini görürsem dünyanın en mutlu kişisi olacağım” ifadelerini kullandı. Emina imkansızlıktan dolayı bir türlü tedavi ettiremediklerini belirtti.

BELEDİYELERİN DESTEKLERİYLE AYAKTA KALIYORLAR

Ailenin babası olan Ahmet Halaf Ankara Mobilyacılar Sitesi’nde çalışıyor ve aylık geliri 800 TL. 7 kişilik aileye bakmak zorunda olan Ahmet günlük 12 saat çalışıyor ve cam işi yapıyor. Aile bir artı bir küçük bir evde kalıyor, evin kirası aylık 100 TL. Belediyelerin 3 ayda bir verdiği gıda yardımı ve kışın verilen kömür yardımıyla ayakta duruyorlar. En büyük ihtiyaçlarının gıda, ev gereçleri, soba, battaniye, çocuk bezi ve halı olduğunu söyleyen aile duyarlı insanlardan yardım istiyor.

YARDIM EDEBİLİRSİNİZ

Hasköy’de bulunan Suriyeli ve Iraklı mültecilerin yardımına koşan Sadettin Karagöz verdiği mücadelenin yeterli olmadığını 500 tane ailenin yardıma muhtaç olduğunu ifade etti. Altındağ Hasköy İrfan Baştuğ Caddesi 322, 326 numaralı dükkânlarda mültecilere yardım faaliyeti gerçekleştiren Karagöz hayırseverlerin ve duyarlı vatandaşların yardımına muhtaç ailelerin bulunduğunu söyledi. Yardım yapmak isteyen vatandaşlar 05359228881 numaralı telefondan Sadettin Karagö

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.