SEDANUR İÇİN SEFERBER OLDULAR

SEDANUR İÇİN SEFERBER OLDULAR

Dikmen'de ikamet eden 14 yaşındaki kemik kanseri hastası Sedanur Koç'la ilgili haberlerimiz sonuç verdi. Habervaktim'in küçük kızın dramını gündeme getirmesi üzerine devletin kurumları, STK ve hayırseverler adeta seferber oldu.

 

OSMAN AKDOĞAN - HABERVAKTİM

Dikmen Aydınlar Mahallesi’nde ikamet eden ve yaklaşık bir yıldır kemik kanseriyle mücadele eden 14 yaşındaki Sedanur Koç'un dramıyla ilgili haberlerimiz sonuç verdi. Devletin kurumları, yardım kuruluşları ve hayırsever vatandaşlar, küçük kızın tedavi masrafları için adeta seferber oldu.
BAKANLIK VE CANSUYU YARDIM EDECEK
Sedanur Koç'un tedavi sorununu gündeme getirmemizin ardından harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gerekli incelemeleri yaparak çaresiz aileye aylık bağladı. Baba Hamdi Koç'la iletişime geçen Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, aileye bir yıl boyunca aylık 590 TL yardımda bulunacaklarını taahhüt etti. Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yaptığı yardım çalışmaları ile tanınan Cansuyu Derneği de Sedanur Koç'un Amerika'dan getirilen ve pahalı olan ilaçlarının belli bir miktarını karşılama kararı aldı. Türkiye ve yurtdışından hayırseverler de yardım için aileyle irtibata geçti.
BABADAN HABERVAKTİM'E TEŞEKKÜR
Hassasiyetinden dolayı Habervaktim'e teşekkür eden baba Hamdi Koç, "Çiçekçilik işiyle uğraşıyorum. Oradan gelen para ile kızımın tedavi masraflarını karşılayamıyorum. Bankalara ve arkadaşlarıma çok borçlandım. Haberlerinizin ardından birçok kişi ve kurum yardıma koştu. Bu yardımlarla 9 bin euro tutarındaki 90 adet ilacın bir kısmını alacağız. Yardımların devam etmesi ile inşallah kızım iyileşecek. Allah sizden razı olsun. Size ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.