Şehit İsminin Verildiği Okul Açıldı

Şehit İsminin Verildiği Okul Açıldı

15 Temmuz darbe gecesi demokrasisi uğruna şehit olan Hasan Altın'ın adının verildiği orta okul 2016-2017 eğitim-öğretim yılına açıldı.

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

Ankara'nın Mamak ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminde milleti, vatanı ve demokrasisi uğruna şehit olan Hasan Altın'ın isminin ortaokul açıldı. Açılışa Şehit Hasan Altın'ın ailesi, Mamak Kaymakamı, Mamak Belediye Başkanı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Ak Parti Mamak İlçe Başkanı katıldı.

EŞİMİN ADININ YAŞATILACAK OLMASINDAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Şehit eşinin isminin bu okulda sonsuza kadar yaşatılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren şehit eşi Kibar Altın, "Şehit eşimi sizlere nasıl anlatacağım gerçekten bilmiyorum. Eşim ailesine bayrağına milletine vatanına bağlı milli iradeye demokrasiye inanmış bir insandı. Ben eşimle yaşarken de şehit olduğu zaman da gurur duydum. O öyle bir kişiydi ki çalışkan mert bir aile babasıydı. 15 temmuz şehitleriyle beraber eşimin de mekanını cennet eylesin.  Allah Tüm devlet büyüklerimize eşimin adını bu okulda yaşattığınız için ve bu gururu evlatlarımla bana yaşattığınız için herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

YAŞADIĞIMIZ MENFUR OLAYDAN HEPİMİZ DERS ALMALIYIZ

Demokrasi şehidimizin isminin ebediyete kadar yaşayacak olmasına tanıklık ettiğinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Mamak Kaymakamı Ali Mantı, " Böyle güzel bir okulda şehidimizin isminin ebediyete kadar yaşacak olması hem bizler içinde hem ailesi için güzel bir mutluluk kaynağıdır. Millet olarak yaşadığımız 15 temmuz gecesinde ders almak zorundayız. Çünkü iç karışıklar dış karışıklardan her zaman daha tehlikelidir. Bizlerinde geleceğe daha güçlü adımlar atabilmemiz için iç barışımızı ve güvenliğimizi sağlamak hepimizin görevidir. Şehit isminin yaşayacağı bu okulun herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu okulun yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

15 TEMMUZ GÜNÜNÜ UNUTURMAYACAĞIZ

İki güzel mutluluğu bir arada yaşadığını ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Öncelik olarak ilçemiz ihtiyacı olan güzel bir okula kavuşurken, bu okula 15 Temmuz gecesi kendi iradesine yüreğiyle sahip çıkan ve orada şehit olan Hasan Altın'ın adının bu okulda yaşatılacak olmasından dolayı  gurur duyuyorum. İlçemizde 10 tane Demokrasi Şehidimiz var ve bu şehitlerimizin her birinin ismini ilçemizde yaşatarak 15 Temmuz gecesini asla ve asla bu millete unutturmayacağız. Çünkü bu millet güçlü ve büyük bir milletir. Ayrıca Mamak'ta 15 temmuz şehitlik anıtı yaparak vatan, millet ve demokrasi uğruna şehit olan kardeşlerimizi kimsenin unutmasına müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ SONSUZA DEK YAŞATILACAKTIR

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, "15 temmuz darbe gecesinde Türk milletin her ferdi gibi girişime karşı koymak gayesiyle Ankara'da meydana inan Hasan Altın Mamak'ta tanklardan açılan ateş sonucunda yanı başımızda şehit oldu. Demokrasi şehidimiz Hasan Altın'ın adının bu okulda  yaşatılacak olmasından dolayı gurur duyuyorum. Şehit Hasan Altın Orta Okulu vatanımıza milletimize eğitim camiamıza hayırlı olsun. Şehidimiz adı bu okulda sonsuza dek yaşatılacaktır. Okulumuzun bu özel ve anlamlı adıyla ilçemiz eğitimine ve çocuklarımıza hayırlı olmasını büyük başarılarla anılan bir eğitim yuvası olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Mamak İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü olarak Şehidimiz Hasan Altın gibi diğer şehitlerimizin de adları yeni açılan okullara verilerek sonsuza dek yaşatılacaktır" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.