Ölümsüz kahramandır "şehitler"

Ölümsüz kahramandır "şehitler"

Türk ve İslam töresinde yeri en üst ve ulaşılması en zor olan şehitlik mertebesi, merak edilen kavramlardan biridir. Peki, Şehit ne demek? Şehitliğin tanımı nedir? Kur’an’a göre şehitlik nedir? İşte detaylar:

Her insan mutlaka ölümü tadacaktır. Ancak ölümün en şerefli olanı; Allah rızası için dininin, vatanının, namusunun ve milletinin bağımsızlığını korumak uğruna savaşırken ölmektir. Yüce Allah kendi yolunda seve seve şehadet şerbetini içenleri Kur’an-ı Kerim’de övmekte, onların diri olduklarını ve kendilerine sunulan nimetlerle sevinç içinde olduklarını bildirmektedir. Peki, Şehit ne demek? Şehitliğin tanımı nedir? Kur’an’a göre şehitlik nedir? Tüm detaylar haberimizde:

sehit-2.jpg

ÖLÜMSÜZ KAHRAMANDIR “ŞEHİTLER”

Allah C.C., Kur’an-ı Kerim’de şehitlik mertebesi için şöyle buyurmuştur: “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz. Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler. Rableri katında Allah'ın lütfundan, kendilerine verdiği nimetlerin sevincini yaşayarak rızıklandırılmaktadırlar. Arkalarından kendilerine ulaşılamayan henüz şehit olmamış kimselere de hiç bir korku olmayacağına ve onların üzülmeyeceklerine sevinirler.”

sehit-3-001.jpg

Yine Kur’an-ı Kerim’de Allah yolunda öldürülenlerin amellerinin boşa çıkmayacağı belirtilmiş, canlarını Allah yolunda feda etmelerinin karşılığının cennet olduğu bildirilmiştir. “Şüphesiz Allah, müminlerden canlarını ve mallarını kendilerine verileceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık onlar, Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler.” Bu ayeti kerimede bahsedilen husus, Tevrat ve İncil başta olmak üzere Kur’an-ı Kerim’de de kesin olarak vaat edilmiştir. Son olarak üzerinde durmak gerekirse yine Allah Kur’an’da “Kimdir Allah'tan daha iyi sözünü yerine getiren? O halde yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır” buyurmuştur. Vatan, millet, devlet, hürriyet gibi kutsal değerlere büyük önem veren yüce dinimiz İslam, bu değerlerin korunması için malın ve canın feda edilmesini mukaddes bir vazife saymış, bu uğurda ölenleri şehitlik mertebesi ile müjdelemiştir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.