Şehit Polis Kaya'nın ADI OKULDA YAŞATILACAK

Şehit Polis Kaya'nın ADI OKULDA YAŞATILACAK

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Feramil Ferhat Kaya'nın ismi Çankaya'da bulunan Sancak Anadolu Lisesi'ne verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Feramil Ferhat Kaya'nın ismi, Çankaya'da bulunan Sancak Anadolu Lisesi'nde yaşatılacak.

Çankaya Sancak Anadolu Lisesi’nin ismi, 2016-2017 eğitim öğretim yılında, Şehit Feramil Ferhat Kaya Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Şehitler haftası nedeniyle düzenlenen tören okulun bahçesinde gerçekleştirildi. Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Emre Bilgili, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, Çankaya İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Genel Başkanı Gülten Altınok, Kızılay Çankaya Şube Başkanı Mehmet Saraçlar, Tokat Dernekler Federasyonu (TOKFED) Başkanı Kamil Dündaroğlu, Şehit Feramil Ferhat Kaya’nın annesi Şengül Kaya, eşi Ayşenur Kaya ve öğrenciler katıldı.

SEN RAHAT UYU ŞEHİDİM
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından başlayan törenin açılış konuşmasını Okul Müdürü Hüseyin İzmir yaptı.
Vatanı korumak için şehit ve gazi olan kahramanları hiçbir zaman milletçe unutmadıklarını belirten Hüseyin İzmir," Milletimiz onların bıraktığı kutsal miras olan vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıktı. Gençler Ferhamil Ferhat Kaya bu kahraman şehitlerimizden biri. Bu vatan evladı artık adımız, kardeşimiz oldu. Onun ismini okulumuzda yaşatacağız. Onları yaşatmak, vatanı yaşatmaktır. Sen rahat uyu şehidim." ifadelerini kullandı.

OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM
 Şehit Feramil Ferhat Kaya’nın annesi Şengül Kaya ise törende yaptığı konuşmada oğlunun adının verildiği okulda olduğu bulunduğu için çok mutlu olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
"Sevgili öğrenciler bu vatan size ve bizlere emanet. Benim oğlum şehitlerimiz boşuna şehit olmadılar. Bunu unutmayın. Ben annesi olarak oğlumla gurur duyuyorum. Sizlerde okulunuzla gurur duyunuz. Hepiniz buradan alınlarınızın akıyla mezun olacaksınız" dedi.

Şehidin annesi Şengül Kaya'ya mektup yazan bir kız öğrencinin okuduğu mektup katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Öğrencilerin söylediği türkülerin ardından MEB Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Emre Bilgili ile Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, karşılıklı plaket takdiminde bulundular. Şehitler için okulda hazırlanan köşe, sergi ve kütüphanenin protokol tarafından gezilmesiyle tören sona erdi.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.