Şehit Yakınlarına Memuriyet

Şehit Yakınlarına Memuriyet

Darbe girişiminde şehit olanların yakınlarına ve gazilere yapılacak yardımlar ve bağlanacak maaşlar belli oldu. SGK’dan verilen bilgiye göre şehit yakınlarına bin 704 lira maaş bağlanmasının yanında memuriyette verilecek.

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Darbe girişiminde şehit olan ailelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Şehit olanların yakınlarına ve gazilere en az bin 704 lira verilecek. SGK’dan verilen bilgiye göre şehit yakınlarından bir kişiye memur garantisi verilecek. Çıkarılan ilk kararnameyle bu kişilere sağlanacak yardımlar belirlendi, işlemler başlatıldı.

BİR KİŞİYE MEMURİYET GARANTİSİ

15 Temmuz gecesi şehit olanların yakınlarına ve gazilere yapılacak yardımlar, bağlanacak maaşlar belli oldu. En az bin 704 lira aylık bağlanacak, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı gibi şartlar aranmayacak. Kalkışma gecesi şehit olanların yakınlarından bir kişiye memuriyet garantisi verilecek. Hükümet darbe gecesi şehit olanların yakınlarına ve gazilere maaş bağlanması için hızla düğmeye bastı. Çıkarılan ilk kararnameyle bu kişilere sağlanacak yardımlar belirlendi, işlemler başlatıldı.

MALUL KALAN SİVİLLEREDE MAAŞ

Darbe teşebbüsü sırasında şehit olanların yakınlarına ve malul kalan sivillere en az bin 704 lira aylık bağlanacak. Şehit veya malul kalan şahıs üniversite mezunu ise bu rakam bin 709 lira olacak. Yaralananlara aylık bağlanabilmesi için bu kişilerin malul olması gerekiyor. Normalde bir kişinin malul sayılabilmesi için sigortalılık süresi ve prim gün sayısı gibi kriterleri sağlaması gerekiyor. Ancak bu kişiler için bu koşulların aranmaması bekleniyor.

EN YÜKSEK DEVLET MEMURU SEVİYESİ

Aylık bağlanacak kişilerin yalnızca malul olduğuna dair sıhhat raporu almaları yeterli olacak. Maaş bağlanırken 'SGK'ya prim borcu bulunmama' şartı da aranmayacak. Öte yandan şehit olan veya malul kalan kişiler şayet Emekli Sandığı mensubu iseler ve emekli ikramiyesi almaya müstahaklarsa, ikramiyeleri de en yüksek devlet memurunun gösterge seviyesinden ödenecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.