Şehitlerin Amelleri Devam Edecek

Şehitlerin Amelleri Devam Edecek

İHH Ankara, 6-8 Ekim Kobani bahaneli saldırılarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları adına Arakanlı Müslümanlara 4 adet su kuyusu açtı. İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan, “Amacımız şehitlerin amellerinin dünyada devam etmesidir” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

İHH Ankara Başkanı Mustafa Sinan, Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmesiyle ilgili davanın tüm duruşmalarını yakından takip ettiklerini, bundan sonra da davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın 10’uncu duruşmasına katılan İHH Ankara, açmış oldukları su kuyularının fotoğraflarını çerçeveleyerek Ankara Adliyesi önünde ailelere takdim etti.

ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDAYIZ

Şehitler adına Bangladeş'te ihtiyaç sahipleri için su kuyuları açtırdıklarını belirten Sinan, "İHH olarak zalime karşı mazlumun yanında yer alıyoruz, bu duruşumuzu sürdüreceğiz. Filistin, Suriye ve Irak'taki tüm soykırımları lanetliyoruz. Türkiye'deki tüm Müslüman kardeşlerimiz onların yanında. Bizler bir araya gelirsek üzerimizdeki zulmü bertaraf edebiliriz. Tüm dünya bunu görecek." diye konuştu.

ŞEHİTLER ADINA BİRER SU KUYUSU

Mustafa Sinan, Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davayı ilk günden itibaren takip ettiklerini ifade ederek, “Bu kardeşlerimizin yakınlarıyla ilgili yapılacaklar hakkında üzerimize ne düşmüşse bütün işleri son noktasına kadar yapmaya gayret gösterdik. Bu bağlamda Bangladeş’te suya ihtiyacı olan kardeşlerimize şehitlerimiz adına birer tane su kuyusu açtırdık. Bundaki amacımız şehitlerin amellerinin dünyada devam etmesidir. Bundan sonra mahkeme bitene kadar bu davayı takip edeceğiz. Çünkü mazlum mazlumdur, zalim zalimdir. Bizler İHH olarak mazlumun yanında yer alacağız” dedi.

AİLELERDEN İHH’YA TEŞEKKÜR

Sinan konuşmasının ardından şehit ailelerine yapmış oldukları kuyuların fotoğraflarının yer aldığı resimleri takdim etti. Şehit aileleri ise bu hassasiyetlerinden dolayı İHH’ya teşekkür etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.