Şelaleye doğallık

Şelaleye doğallık

Keçiören Belediye Başkanı Altınok, 1996’da ilçeye kazandırdığı dünyanın en büyük yapay şelalesinin alt kısmına selefi Mustafa Ak tarafından yaptırılan duvarları yıktırıp, şelaleye eski doğal görüntüsünün kavuşturulması talimatını verdi. 

Keçiören’in ilçe merkezinde Turgut Altınok tarafından 1996’da yapımına başlanan ve 2000 yılında genişletilen, dünyanın en büyük yapay şelalesi olarak bilinen şelaleler, Altınok’un yeniden Keçiören Belediye Başkanlığı görevine gelmesiyle birlikte hemen bakım onarım ve yenilemeye alındı. Altınok’un talimatı ile Mustafa Ak döneminde şelalelerin alt kısmına dekoratif amaçlı yapılan beton duvarlar ve korkuluklar önceki gün iş makinası yardımıyla yıkılarak, şelalelerin alt kısmına eskiden olduğu gibi doğal bir görüntü oluşturmak için belediye çalışanlarınca falez taşı yerleştirilmeye başlandı. 

img_4922-001.jpg

DOĞAL GÖRÜNTÜYE KAVUŞTURULACAK 

İlçe merkezini süsleyen 27 metre uzunluğu ve 180 metre enindeki Keçiören şelalesinin bu çalışmayla daha doğal bir görüntüye kavuşturulması hedefleniyor. Önceki gün başlayan çalışmaların kısa sürede bitmesi hedefleniyor. Belediye çalışanları, hem yaya hem de araç trafiğinin yoğun olduğu noktada gerekli önlemleri alıyor. Şelalelerin alt kısımlarına falez taşı yerleştirme çalışmalarının bir an önce bitirmesi için yoğun mesai harcanıyor. 

img_4927.jpg

VATANDAŞ MEMNUN

Keçiörenli vatandaşlar, ilçe merkezinde 24 saat görsel bir şölen sunan aynı zamanda ferahlık katan şelalelerin eski doğal görüntüsüne yeniden kavuşturulmasından bir hayli memnun. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Şelalelerin alt kısmına yapılan beton duvarlar, şelaledeki havuz görüntüsünü engelliyordu. Bu doğal taşların yerleştirilmesi eskiden olduğu gibi daha doğal bir görüntü oluşturur” dedi. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.