Senaryocu öğretmenler ödüllerini aldı

Senaryocu öğretmenler ödüllerini aldı

ÖĞ – DER’ in Türkiye genelinde düzenlediği ‘ÖĞ - DER 4’üncü kısa film senaryo yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin (ÖĞ-DER) Türkiye genelinde düzenlediği ‘Öğretmen’ konulu kısa film senaryo yarışması önceki gün sonuçlandı.  Dereceye giren senaryolar için Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül töreninde İstanbul’dan ‘İpek Yolu’ adlı eseriyle Zafer Çaltekin birinci oldu. Ankara’dan Özge Cennet Akbulut’un ‘Umudum Öğretmenim’ isimli eseri ise ikinci oldu. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın da katıldığı programda yaptığı konuşmada, İslam coğrafyasında yıllardır süren iç çatışmalara değinerek, “Bir takım İslami sıfat yakıştırılan terör örgütlerinin tamamı Türkiye üzerine planlar kuran küresel emperyalizmin eserleridir" dedi.

BİRİNCİ İSTANBUL’DAN İKİNCİ ANKARA’DAN
Yarışmacılar için Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen ödül törenine 139 eser yarıştı. Senaryoda birinciliği  İstanbul’dan ‘İpek Yolu’ adlı eseriyle Zafer Çaltekin kazandı. İkinciliği Ankara’dan Özge Cennet Akbulut ‘Umudum Öğretmenim’ isimli eseriyle kazanırken üçüncülüğü  Bursa’dan Erdal Göza ‘Bahar’ adlı senaryosuyla kazandı. Ödül töreninde konuşan ÖĞ – DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü,  “Verilen emekler, ortaya çıkan senaryolar öğretmenlerimizin önemini ve değerini bir kez daha ortaya koymaktadır. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, alanlarında daha nice çalışmalara imza atmalarını diliyorum” dedi. Ödül töreninin ardından katılımcılar için iftar yemeği verdi. İftar yemeği öncesi merhum Necmettin Erbakan’a ait kısa bir video izletildi ardından da okunan Kur'an-ı Kerim’in ardından iftar açıldı. 
EMPERYALİZM’İN FATURASINA MAZLUMLAR ÖDÜYOR
İftar yemeğine katılan ve ardından da kısa bir açıklama yapan Saadet Partisi (SP) lideri  Prof. Dr. Mustafa Kamalak, son yıllarda İslam coğrafyasında artan iç çatışmalara değinerek şunları söyledi: “Bir takım İslami sıfat yakıştırılan terör örgütlerinin tamamı Türkiye üzerine planlar kuran küresel emperyalizmin eserleridir. IŞİD’tir, El Nusra’dır, şudur budur... Bunların bütünü küresel emperyalizmin kendi eseridir. Ama faturayı ödeyen mazlum İslam topluluklarıdır. Burada yine görev şuurlu kardeşlerimize, siz değerli hocalarımıza düşmektedir.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.