SERÇEV kapsayıcı eğitim uygulanacak 3’üncü okul için çalışmalara başladı

SERÇEV kapsayıcı eğitim uygulanacak 3’üncü okul için çalışmalara başladı

Serebral Palsili Çocuklar Derneği Başkanı Hülya Kırçuval, Türkiye’de kapsayıcı eğitim uygulanan ilk ilkokul ve lisenin yapımına öncülük ettiklerini belirterek, “Üçüncü bir okul için girişimlere başladık” dedi.

Başkan Hülya Kırçuval, Serebral Palsili Çocuklar Derneği’nin 2002 yılında serebral palsi tanılı çocuklarının geleceğini ve eğitim hayatını düşünen 60 aileyle kurulduğunu ve şu anda bin 500’den fazla aileyle birlikte çalışmalarına devam ettiklerini belirterek eğitim başta olmak üzere birçok alanda ilkleri gerçekleştirdiklerini söyledi. MEV Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu’nun SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Türkiye’nin kapsayıcı eğitim uygulanan ilk okulları olduğunu vurgulayan Kırçuval, “Üçüncü bir okul için girişimlere başladık” dedi.

sercev-kanit.jpg

GURURLA SÖYLÜYORUM

Serebral Palsili Çocuklar Derneği Başkanı Hülya Kırçuval, SERÇEV’in kuruluşunun eğitim odaklı gerçekleştiğini belirterek, “60 aile okullaşma ihtiyacı için dönemin Milli Eğitim Bakanı ile irtibata geçiyor ve böylece SERÇEV ve MEV işbirliğinde devletin desteğiyle Gökkuşağı İlköğretim okulları 2005 yılında eğitim öğretim hayatına başlıyor. Burası Türkiye’nin ilk kapsayıcı eğitim uygulanan okulu. Yani sadece serebral palsili çocuklar değil. Sonrasında çocuklarımızın lise ihtiyaçları oldu. 2017 yılında ise SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı. Dolayısıyla SERÇEV aslında 3 yaştan 18 yaşa kadar SP tanılı çocukların okullaşmasını sağlayan bir dernek. Şu an bunu gururla söylüyorum. O dönem o okula başlayan çocuklarımız şu anda üniversite sıralarında. Bu yıl 10 çocuğumuz Başkent Üniversitesinin çeşitli bölümlerini kazandı. Ayrıca Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi kazananlar var. Dolayısıyla yarattığımız fırsat ve imkânlarla onların hayata katılmasını; eğitim alarak devam ediyor olmalarını sağlamış olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

sercev2okul.jpg

ÜÇÜNCÜ OKUL YAPILACAK

Şu anda 450 öğrencinin MEV Gökkuşağı Okullarında, 176 öğrencinin ise SERÇEV Engelsiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gördüğünü aktaran Başkan Hülya Kırçuval, “Ankara’nın kuzeyinde Ovacık mevkiinde üçüncü bir okulumuzun yapılması için girişimlere başladık. Okul öncesinden 8’inci sınıfa kadar eğitim verilecek. Çünkü Gökkuşağı İlköğretim Okulumuza çok büyük bir rağbet var. Türkiye’nin her yerinden bu okulumuza gelip kayıt olunabiliyor. Adrese dayalı kayıt sistemi yok. İki okulumuzda Çayyolu’nda fakat Keçiören, Pursaklar ve Şentepe’den gelen çocuklarımız var. Okuldan sonra çocuklarımızın fizik tedavileri oluyor. Dolayısıyla Pursaklar’daki çocuğun gününün büyük çoğunluğu yolda geçiyor. Ayrıca şu anda 300 çocuğumuz bu okula kayıt olmak için sırada bekliyor” şeklinde konuştu.

sercevokul.jpg

BU OKULLARDAN BAŞKA YOK

Kırçuval, “Bu okullardan başka yok. Bunlar evrensel tasarımla yapılan, rampa ile asansörlerin olduğu ve özel gereksinimli bir çocuğun tek başına bağımsız bir şekilde okulun her köşesine ulaşabildiği okullar. Dolayısıyla eğitimin niteliği ve kalitesi de aynı şekilde. Öğretmenlerimiz buna uygun şekilde eğitim veriyor.

sercev1.jpg

Özel gereksinimli bir çocuğunuz var ise; her aile gibi en doğru okula göndermek istiyorsunuz. Bu okulun ilk olması bizim için gurur verici ama yaygınlaşmamış olması üzücü. Yaygınlaştırmak için çok çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.