Serebral Palsi hastası Gökhan Alparslan hayatını kaleme aldı

Serebral Palsi hastası Gökhan Alparslan hayatını kaleme aldı

Ankara’da henüz 7 aylıkken yakalandığı Serebral Palsi hastalığı nedeniyle hareket ve konuşma yetisini yitiren Gökhan Alparslan, yaşadıklarını kaleme aldı. Kitabında hala devam eden hastalığına karşı nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Ankara’da yaşayan, 7 aylıkken yakalandığı Serebral Palsi hastalığı nedeniyle hareket ve konuşma yetisini yitiren Gökhan Alparslan, kendi hayat hikâyesini anlattığı “Azmin Zaferi” isminde kitap yazdı. Serebral Palsi hastası Gökhan Alparslan, “Yürüyemeyen beni, uçabileceğime inandırarak dünyamı değiştiren anneme ve babama…” diyerek başladığı kitabında kendi yaşamını kalemine almış ve hayatını renklendiren fotoğrafını kitabının içerisine iliştirmiş. Çevresinin desteği ile 2022 yılında çıkardığı kitabın içerisinde ailesi ile olan fotoğrafların yanı sıra sayısız ünlü ve devlet adamları çekilmiş karelerde yer alıyor. Kitabı ile alakalı gazetemize özel açıklamamda bulunan Alparslan, “Kitabımı benimle aynı durumda olanlar vazgeçmesin, yaşamı benim gibi rengârenk, gökkuşağı gibi yaşasınlar diye yazdım. Durmayın, yürüyemiyorsanız koşun, çağlayan ırmaklar gibi yaşayın hayatınızı” dedi.

engelli-olmayi-reddediyorum.jpg

“YAZARI VE KAHRAMANI BENİM”

Serebral Palsi hastası Gökhan Alparslan, 2022 yılında çıkardığı “Azmin Zaferi” isimli kitabında yazdıklarının, hayatımızdaki her türlü engele ve zorluğa karşı bir başkaldırış olduğunu ifade etti. “Ben engelli olmayı reddediyorum” diyen Alparslan, şunları aktardı:

“1967 yılının 30 Ağustos günü Serebral palsi hastalığına sahip olarak dünyaya geldim. Herkes için anlamlı ve sıcak bir günde. O nedenle de herkes kutlar benim doğum günümü. Yazmış olduğum kitabın hem yazarı hem de kahramanı benim. Önünüze ne engel konulursa konulsun her engeli aşacağınıza olan inancınızı kaybetmemektir. Asıl olan bedenimizdeki engelleri değil beyinlerimizdeki engelleri kaldırmaktır. Önyargılar için bir son olmasını umduğum bu kitabın bir çekiç gibi önümüzdeki ve zihnimizdeki engelleri yıkmasını ve bizi engelsiz bir dünya ile tanıştırmaya vesile olmasını umuyorum. “Azmin Zaferi” sözde değil özde ve gerçek bir yaşam öyküsüdür.”

gokhan-alparslan.jpg

“NELER BAŞARDIĞIMI PAYLAŞMAK İSTEDİM”

Alparslan, otobiyografi olarak kaleme aldığı kitabında, 53 yıllık yaşamı boyunca neler yaptığını, durmadan, yılmadan, inat, cesaret ve azimle neler başardığını paylaştığını belirtti. Alparslan, “Bu kitap benim durumumda olanlar ve onların yakınlarına umut olsun” diye başladığı cümlesini şu sözlerle sürdürdü:

“Kitabımı benimle aynı durumda olanlar vazgeçmesin, yaşamı benim gibi rengârenk, gökkuşağı gibi yaşasınlar diye yazdım. Durmayın, yürüyemiyorsanız koşun, çağlayan ırmaklar gibi yaşayın hayatınızı. Her insan dünyaya bir kere gelir. Siz de yapabilirsiniz. Asla vazgeçmeyin.”

imza.jpg

“İÇİMDE YAŞAMA SEVİNCİ VAR”

56 senelik yaşamının engellerle dolu olmasına rağmen verdiği mücadele ile engellere yenilmediğinin altını çizen Alparslan, “Yenilmeyeceğime çünkü içimde her zaman yaşama sevinci ve azmi var. Önemli olan benim kendimi nasıl gördüğüm değil mi? Diğer insanların kafalarındaki engelleri kaldırmaya uğraşmak zaman kaybı. Onları kendi düşünceleri ile baş başa bırakıyorum” şeklinde konuştu.

ruveyda-asliipek.jpg

İLK BAŞARISI DEĞİL

Çıkardığı kitabın içerisinde ailesin ile olan fotoğrafların yanı sıra sayısız ünlü ve devlet adamları çekilmiş karelerde yer alıyor. Ayrıca annesine oldukça düşkün olan Alparslan, adı gibi kendisine neşe verdiğini söylediği annesi için Alo’nun düzenlediği "Alo Süper Anne" yarışmasında, yazmış olduğu mektupla birinci olarak annesine ve kendine ödül aldırmış. Kitabında annesi ile anılarından sıkça bahseden Alparslan, annesinin vefatından sonra uzun uğraşlar sonucunda Ankara’da bulunan bir parka annesinin ismini verdirmiş. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk Serebral palsi hastalığın sahip izcisi olan Alparslan, hayata gülen gözlerle bakıyor. Alparslan, acısını, tatlısı paylaştığı kitabını şu cümlelerle sonlandırıyor:

“Hayatın bana sundukları sınırlıyken, size sundukları bana göre sınırsızdı. Ben bana rağmen hayattan daha çok zevk aldım sana göre, kim bilir?”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.