Siber dolandırıcılar tehdit ediyor: İkili doğrulama kalkan oluyor

Siber dolandırıcılar tehdit ediyor: İkili doğrulama kalkan oluyor

Siber dolandırıcılar çeşitli yöntemlerle veri güvenliğini tehdit ediyor. Vatandaşların özellikle internet sitelerinde “farklı parolalar” kullanması ve “ikili doğrulama” uygulamalarından yararlanması ise muhtemel dolandırıcılıklarda kalkan görevi görüyor.

İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları, sosyal medya hesapları gibi bireysel kullanıcı girişi bulunan platformlarda parolaların güvenli olması önem taşıyor. Kimlik doğrulama yöntemleri hesap güvenliğinde etkili olurken kullanıcılara parmak izi, parola kullanımı gibi farklı seçenekler sunuluyor.

s2.png

SİBER GÜVENLİK UZMANINDAN UYARILAR

“Farklı internet sitelerinde farklı parola kullanılmalı” diyen Siber Güvenlik Uzmanı ve Anchor Security Kurucusu Onur Aktaş, parola güvenliği için dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Aktaş, parola kullanımın kullanıcılar için iki sorunu beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Birincisi ne kadar çok hesabınız varsa o kadar çok parola hatırlamanız lazım. Her hesap için farklı hesap kullanılması gerektiğinden bu oldukça zor bir süreç. İkincisi hesap girişlerinizde sadece parola kullanıyorsanız parolanız saldırganlar tarafından ele geçirilirse hesabınız ele geçirilmiş demektir” ifadelerinde bulundu.

s3.jpg

İNTERNET SİTELERİNE DİKKAT

“Giriş yapılan internet sitelerine de dikkat edilmeli” şeklinde konuşan Aktaş, internet sitelerine giriş yapılırken de dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. “Kişiye özel indirim bulunduğu” gibi gösterilen bir adresin dolandırıcılık aracı olabileceğini belirten Aktaş, “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) altında Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından bu siteler otomatik engelleniyor ve bunlar yayımlanıyor. Kurum tarafından yakalanan ve vatandaşların güvenliği için erişimi engellenen siteler hakkında USOM'un internet sitesinden bilgi alınabilir. Şu an için 250 binden fazla zararlı bağlantı engellenmiş. Bunların çoğu parolaları hedefliyor” diyerek internet kullanıcılarını siber saldırılara karşı uyardı.

Mikail Karaman / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.