Sigaraya zam geldi! Peki, kaç lirası vergi?

Sigaraya zam geldi! Peki, kaç lirası vergi?

Son günlerde tütün ürünlerine gelen zamların ardından en çok tartışılan konulardan biri de sigaralar üzerinden kazanılan vergi oldu. Vatandaşlar bir paket sigaradan ne kadar vergi alındığını merak etti.

Türkiye, seçimin etkisinden çıkmaya başlarken sigara tiryakilerine kötü haber geldi. Son dönemlerde fiyatı en çok artan ürünlerden biri olan sigara, yeni bir zamla daha karşı karşıya geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bazı sigara ürünlerine zam geldiğini duyururken, en ucuz sigara geçtiğimiz günlerde gelen zam ile 58 lira oldu. Zam sonrası en merak edilen konu olan vergi konusunu ise vergi uzmanı Ozan Bingöl açıkladı. Bingöl, 60 liraya satılan bir paketin vergisini hesapladı.

sigara-2.jpg

16 TANESİ VERGİ

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bir paket sigaradaki vergi sistemini hesapladı. Bingöl, 60 liralık bir paketin 48 lirasının vergi olarak kesildiğini şu ifadelerle açıkladı:

“Bugün ortalama 60 liraya satılan bir paket sigarada vergi yükü yaklaşık yüzde 80 civarındadır. 60 liralık bir paket sigaranın ortalama 48 lirası vergi, geri kalan 12 lira ise üretici maliyeti, dağıtım gideri, satıcı kârı gibi unsurlardır. Yani bir paketteki 20 dalın 16 dalı vergidir."

EN UCUZU 58 TL

Geçtiğimiz aylarda sigaraya yapılan 5 TL'lik zammın ardından tiryakilere bir kötü haber daha geldi. Sigara fiyatlarına fahiş zam yapıldı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, yaptığı açıklama ile sigaralara zam geldiğini açıklamıştı. Buna göre; yapılan zamlarla birlikte en ucuz sigaranın fiyatı 58 lira oldu. En pahalı sigara ise 67 TL'ye yükseldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.