Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı Halil İbrahim Ece: Sektöre güven azalıyor

Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı Halil İbrahim Ece: Sektöre güven azalıyor

Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı Halil İbrahim Ece, Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketlerine el koyulmasının ardından sorunların hala devam ettiğini savundu. Ece, “Sigortacılık sektörüne güven her geçen gün azalıyor” dedi.

Yılın son günlerinde Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun, Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketlerine el koyulması sigortacılık sektöründe zor günlerin yaşanmasına neden oluyor.

2-005.jpg

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı Halil İbrahim Ece, Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketlerine el koyulmasının sektörü kaosa sürüklediğini savundu. Ece, “Sigortacılık sektörüne güven her geçen gün azalıyor” dedi. Sigortacılık sektöründe güvenin esas olduğunu vurgulayan Ece, “Yaşanan olaylar vatandaşlarla acenteleri karşı karşıya getiriyor. Maalesef sektör kaosa sürükleniyor” ifadelerini kullandı.

1-006.jpg

ENDİŞELİ BEKLEYİŞ DEVAM EDİYOR

Başkan Ece, “Sektörde denetimlerin sıkılaştığı bir dönemde, şirketlerin sürdürülebilirliği ve güvenilirliği açısından endişeli bir süreç başladı. El koyma işleminin ardından diğer sigorta ve acente şirketleri de sıkıntılı günlerden geçiyor. Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketlerine el koyulmasının ardından 2 haftalık süreçte acentelerin kilitlendi. Sonuçta sigortaların hepsi kaskolu, acenteler ve sigortalılar büyük bir panik yaşadı” diye konuştu.

3.jpg

MAĞDURİYET SÜRÜYOR

Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı Halil İbrahim Ece, son olarak yaşanan olayların sektörü kaosa sürüklediğini vurguladı. Ece aradan zaman geçmesine rağmen hala sorunların devam ettiğini belirterek, “18 Aralık Pazartesi günü saat 00:00'a kadar sigortalıların kaskolu araçları teminat altında olduğu haberi geldi. Sektördeki herkes bu işlerle uğraşıyor. Buradaki sorun, iptal edilen poliçelerde iade tutarının ödenmemesi ve ne zaman ödeneceğine dair bir takvimin belirlenmemesi. Burada büyük bir mağduriyet var. Bir mantık yok, hukukçular ile görüştüğümüzde mevzuata aykırı işler yapıldığını ifade ediyorlar. Sigortacılık sektörüne güven her geçen gün azalıyor. Sigorta acenteleriyle sigortalılar karşı karşıya getirildi. Sektör maalesef kaosa sürükleniyor" dedi.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.