Şiirin kalbi Ankara'da attı

Şiirin kalbi Ankara'da attı

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde ‘Gençler Arası Kültür-Sanat Yarışmaları’ kapsamında düzenlenen ‘Bir şiir bir nefes’ konulu şiir okuma yarışmasının Ankara il finali gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençler arasında etkileşimi arttırmak ve gençlerin sahne deneyimi kazanmasını sağlamak amacıyla yıllardır düzenlenen Gençler Arası Kültür-Sanat Yarışmaları’nın il finali Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Külliyesi Şehit Tbp. Kd. Ütğm. Halil Akçiçek Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İlçe elemelerinde birinci olarak il finaline katılmaya hak kazanan 18-25 yaş aralığındaki gençler, jüri karşısına çıkarak şiirlerini seslendirdi. Bu kapsamda birbirinden güzel şiirleri okuyan gençler şiir duygusunu ve coşkusunu salonu dolduran sanatseverlere yaşattı. 18-25 yaş erkek kategorisinde Altındağ ilçesinden yarışmaya katılan Bedirhan Şahin, Sezai Karakoç’tan ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’ şiiri ile şampiyon olurken, 18-25 yaş kız kategorisinde ise Mamak’tan yarışmaya dâhil olan Cansel Koçyiğit, Numan Arıman’dan ‘Ey Sevgili’ şiirini seslendirerek birincilik ipini göğüsledi.

allooozxct.jpg

ŞAMPİYONLAR KONYA’DA BAŞKENTİ TEMSİL EDECEK

Ankara il finalinde sahne alan bütün gençlerin bir inci olduğu yarışmada, erkek ve kız kategorilerinde puanlamada rakiplerinin önüne geçen Bedirhan Şahin ve Cansel Koçyiğit birinci oldu. 18-25 yaş erkek kategorisinde Altındağ ilçesinden yarışmaya katılan Bedirhan Şahin, Sezai Karakoç’tan ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’ şiiri ile şampiyon olurken, 18-25 yaş kız kategorisinde ise Mamak’tan yarışmaya dâhil olan Cansel Koçyiğit, Numan Arıman’dan ‘Ey Sevgili’ şiirini seslendirerek birincilik ipini göğüsledi.

Ankara birincisi olan gençler, 13-15 Şubat 2023 tarihleri arasında Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan İç Anadolu Bölge Finalinde Ankara’yı temsil etmeye hak kazandı.

juriiiiii.jpg

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Külliyesi Şehit Tbp. Kd. Ütğm. Halil Akçiçek Konferans Salonu’nda düzenlenen Ankara il finalinde gençler, salonu dolduranlara duygu dolu anlar yaşattı. Şiire bağlı kalplerin attığı yarışmada, Arif Erdem Bayazıt’tan Mehmet Akif Ersoy’a, Necip Fazıl Kısakürek’ten Sezai Karakoç’a kadar birbirinden önemli şairlerin, ‘Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak’, ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’, ‘Sürüp Gelen Çağlardan’ ve ‘Zindandan Mehmed’e Mektup’ gibi birbirinden kıymetli eserleri seslendirildi.

kizzz.jpg

JÜRİ KOLTUĞUNDA AKADEMİSYENLER VARDI

Gülhane Külliyesi’nde düzenlenen Ankara il finalinde, edebiyat alanında uzmanlardan oluşan jüri heyeti gençleri değerlendirdi. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Edebiyat bölümü akademisyenlerinden profesör ve doçentlerin bulunduğu jüri şiir okuyan gençleri belirlenmiş kriterlere göre puanlayarak dereceye giren gençleri tayin etti. Program sonunda söz alan Pursaklar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Özkan, Ankara Üniversitesi’ne, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Dekanlığı’na ve Edebiyat bölümü hocalarına organizasyona verdikleri destekler ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

Yarışmada 18-25 yaş erkek kategorisinde birinci olan Bedirhan Şahin'in sahne performansını izlemek için tıklayınız.

www.gazeteilksayfa.com

Salih Çifci / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.