Şikâyet var

Şikâyet var

AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, halkın ilçedeki Suriyelilerden şikayetçi olduğunu belirterek “Başıboş, ailesi olmayan Suriyeli gençlerin buradan gönderilmesini istiyoruz” dedi. 

AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, 21 Mayıs’ta gerçekleştirilecek AK Parti Olağanüstü Kongresi ve Kongre’ye ilişkin yürüttükleri çalışmalar konusunda Habervaktim’e dikkat çeken açıklamalar yaparken, ilçedeki Suriyelilerle ilgili önemli bilgiler verdi. 

ALTINDAĞ'DA BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANDI

Referandumun ardından ilçe başkanlığı olarak aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten, Karaca,” Her hafta mahallelerde toplantılarımız yapıyoruz. Referandumda Altındağ yüzde 63.34'le evet dedi. Bütün mahallelerimizle bir araya geliyoruz. Hem teşekkür ediyoruz, hem de toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Altındağ ilçe teşkilatı olarak sonuçları her yönüyle detaylı bir şekilde değerlendiriyoruz. Eksik yönlerimizi tespit ediyoruz. Çalışmalarımızı istikralı bir şekilde sürdürüyoruz. Altındağ'daki oy oranımız azalmaz. Nasıl yükseltiriz diye çalışıyoruz.

Bütün vatandaşlarımızın talepleri dinliyoruz. Altındağ Ankara'nın önemli ilçelerin birisi. Tarihi bir ilçe Ankara'ya gelen turistlerin öncelikle Altındağ'ı geziyor .Bazı bölgelerde bir an önce çalışmalar tamamlanmalı. Ulus ve çevresi gibi. Buralarda yapılırsa daha güzel olacaktır ilçemiz.” diye konuştu.
Altındağ Belediyesi’nin çok iyi çalışmalar yaptığını anlatan Karaca,“ Her alanda Altındağ'da büyük bir değişim yaşandı. Gecekondu sayıları azaldı. Hamamönü, Hamamarkası olsun birçok tarihi yerde restorasyon çalışmaları yapıldı. İlçemiz her geçen gün daha da güzelleşiyor. Belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

KONGRELER SORUNSUZ GEÇİYOR

Referandum sürecinde çok büyük oyunlar oynandığını dile getiren Karaca, şöyle devam etti:
“Oynanan oyunlara rağmen galip gelmek önemliydi. Türkiye genelinde de oranlara takılmamak gerekir. Önemli olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmiş olunması. Bunun için oldukça mutluyuz. Önümüzde ki kongre için heyecanlıyız. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, partimize üye oldu. Bu kongre ile birlikte partimizin genel başkanı olacak.979 gün sonra partimize döndü. Yeniden genel başkanımız olacak onun heyecanını yaşıyoruz. Ak Parti'de kongreler sorunsuz geçiyor. Çok güzel bir atmosfer olacaktır. Yoğun bir katılım olacaktır.”

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

İlçe başkanlığı olarak yeni bir binaya taşındıklarını aktaran Karaca, “Hacı Bayram Bulvarı’nda Aktaş Mahallesi’nde  yeni bir binaya taşındık. Önce ki binamızda fiziki imkan olarak kısıtlıydı. Şimdi yeni bina herkesin rahatlıkla görev yapacağı odalar var. Burası Altındağlıların biz onların hizmetkarıyız. Bütün vatandaşlarımıza kapılarımız açık gelsinler sorunlarını iletsinler. Bizim Altındağ İlçe Başkanlığı olarak 52 bin üyemiz var. Bu sayı daha da artacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Hedef üye sayımız 62 bin. Sürekli özeleştiri yapıyoruz. Eksiklerimizi tamamlıyoruz. Oy versin vermesin Altındağ'da yaşayan bütün vatandaşlarımızı kucaklıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz çok önemli. Altındağlı vatandaşlarımıza bu zamana kadar verdikleri desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KÖTÜ AMAÇLI KİŞİLER UZAKLAŞTIRILACAK

Başkan Karaca, ilçedeki Suriyelilerle ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak, halkın şikayetlerinden söz etti ve “Başıboş, ailesi olmayan Suriyeli gençlerin buradan gönderilmesini istiyoruz” dedi. Altındağ’da 50, 60 bin civarında Suriyelinin yaşadığını belirten Karaca, şöyle konuştu: ”Ulubey  ve Önder ağırlıklı olarak bulunuyorlar. Biz onlara her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet alıyoruz. Gençlerin uyuşturucu sattığı, kullandığı yönünde duyumlar alıyoruz.

Gerekli yerlere de bizler durumu ilettik. Bizim burada istediğimiz düzgün ailelerin kalması. Başı boş ailesi olmayan gençlerin buradan gönderilmesini istiyoruz. Öyle ki köşe başlarında gruplar halinde çete gibi bekliyorlarmış. Vatandaşlarımız korkuyor. Bu insanlara biz her konuda yardımcı olduk hiç bir konuda ayrımcılık yapmadık. Ancak vatandaşlarımızın yaşam düzenini bozacak şekilde sorunlar yaşanmaması için gerekli önlemler de alınacak. Kötü amaçlı kişiler buradan uzaklaştırılacak. Biz bunu gerekli yerlere ilettik.” 

  
İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM


    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.