Sincan tramvay projesi heyecanla bekleniyor

Sincan tramvay projesi heyecanla bekleniyor

Sincanlılar Başkan Ercan’ın seçim öncesi en büyük vaatlerinden olan Sincan-Fatih arası tramvay hattına kavuşmayı heyecanla bekliyor. 

31 Mart seçimleri öncesi Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan tarafından seçim vaadi olarak duyurulan ve bölgede büyük heyecan uyandıran tramvay projesinde çalışmaların başlayıp başlamadığı merak edilirken Sincanlılar da tramvaya kavuşmayı heyecanla bekliyor. Sincan’ın iki yakasını birleştirecek olan proje aynı zamanda iki demiryolunu da birbirine bağlayacak. Ayaş Caddesi üzerinden çalışacak tramvayın Başkentray Sincan durağı ile Metro Fatih durağı arasında çalışması planlanıyor. Sincanlılar da, böyle ulaşım ihtiyacının olduğunu belirterek projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. 

SEÇİM ÖNCESİ BÜYÜK PROJE VAADİYDİ 

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın Sincan’da devrim yaratacak ve bölgeye değer kazandıracağı düşünülen projelerinden biri de Sincan’ın iki yakasını birbirine bağlayacak 2 km’lik tramvay hattı projesiydi. Seçimden önce sık sık bu projeyi gündeme getiren Başkan Ercan ilçe belediyesi olarak büyük çaplı ve maliyetli bir proje olacağını ilk etapta 2 km’lik kısmını hayata geçirmek istediklerini belirtmişti. Ayrıca Ercan projeyle Başkentray ve Metro’yu birbirine bağlamak istediklerini söylemişti. 

SİNCANLILARI HEYECANLANDIRMIŞTI

Seçim öncesi vaat olarak duyurulan bu büyük proje yüzbinlerce Sincanlı’yı heyecanlandırmıştı. Ancak seçimlerin ardından 6 ay geçmesine karşın projenin ne aşamada olduğunu bilmeyen Sincanlılar, “Sincan için dev bir projeydi ve büyük bir ihtiyaçtı.  Sincan’ın ortasından geçen Ayaş Ankara Yolu ve Ankara Çayı ilçeyi ikiye bölüyor. Böyle bir ulaşım aracına ihtiyaç vardı. Ayrıca binlerce kişiyi taşıyan Başkentray ve metronun birbiri ile bağlanacak olması da büyük bir gelişim olacaktı. Başkanımızdan bu konuyla ilgilenmesini ve Sincan’ımıza büyük değer katacak projenin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.