Sincan'daki kan dondurucu olayın perde arkası: “Katil zanlısı yanlış anlamış”

Sincan'daki kan dondurucu olayın perde arkası: “Katil zanlısı yanlış anlamış”

Sincan’da 17 yaşındaki lise öğrencisi Hüseyin Ünal’ın sınıf arkadaşı Nurullah D. tarafından bıçaklanarak öldürülmesi olayının perde arkasından “sınıfta kız arkadaşla yalnız kalma tartışması” çıktı.

Ankara Sincan Selçuklu Mahallesi’nde bir parkta 13 Şubat günü Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Hüseyin Ünal, sınıf arkadaşı Nurullah D. tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın perde arkasından “sınıfta kız arkadaşla yalnız kalma tartışması” çıktı.

Olaydan bir gün önce katil zanlısı kız arkadaşı ile birlikte Hüseyin Ünal’ın olduğu sınıfa girip, “Dışarı çık, biz yalnız kalmak istiyoruz” demiş. Ünal da “Burası bir okul” diye tepki gösterince aralarında tartışma çıkmış.

fddfdfs.jpg

AVUKATI İLKSAYFA’YA AÇIKLADI

Hüseyin Ünal’ın avukatı Hilal Kurt Aras, olayın perde arkasını gazeteilksayfa.com’a anlattı. Avukat Aras, “Katil zanlısı ifadesinde Hüseyin’i yanlış anladığını söyledi“ dedi.

Avukat Aras, bıçaklama olayından bir gün önce yaşanan tartışmayı şöyle anlattı:

“Olayın bir gün öncesinde katil zanlısı ile kız arkadaşı Hüseyin’in bulunduğu sınıfa geliyor. Sonra da Hüseyin’e ‘Sen bu sınıftan çık. Biz birlikte oturacağız bu sınıfta’ diyor. Hüseyin de ‘burası bir okul’ cevabını veriyor. Katil zanlısı ve kız arkadaşı da sözlü bir şekilde Hüseyin’i sınıftan çıkarmaya çalışıyor. Hüseyin de ‘Allah yardımcınız olsun’ cevabını veriyor ve sınıftan çıkıyor. Katil zanlısı bu sözü cinsel içerikli anlayarak Hüseyin’i öldürme planı yapıyor ve ertesi gün de bu olay yaşanıyor.“

farketmesz.jpg

ZANLININ İFADESİ

Avukat Aras, Hüseyin Ünal’ı kasığından ve karnından bıçaklayarak öldüren katil zanlısı Nurullah D.’nin ifadesiyle ilgili de bilgi verdi. Katil zanlısı Nurullah’ın ifadesinde “Hüseyin’in kız arkadaşıma dediği ‘Allah yardımcınız olsun’ cümlesini ben cinsellik olarak anladım. Cinsellik olarak anladığım için öfkelendim ve konuyu büyüttüm” dediğini aktardı.

sdfd.jpg

“ERKEK ARKADAŞIM YANLIŞ ANLADI”

Avukat Aras’ın aktardığı bilgilere göre, katil zanlısının yanında bulunan kız arkadaşı da ifadesinde “Hüseyin’in kullanmış olduğu cümleyi erkek arkadaşım yanlış anladı ve yanlış anladığı için olayı büyüttü“ dedi.

SINIFTA BAŞ BAŞA KALMAK İSTEMİŞLER

Hüseyin Ünal ve ailesinin avukatı Hilal Kurt Aras, “Karşı tarafların ifadelerinden de anlaşılacağı üzere, kendileri durumu buraya çekip bu şekilde değerlendiriyorlar. Ama Hüseyin’in konu ile hiçbir alakası yok ve katil zanlısının kız arkadaşıyla bir samimiyeti de bulunmuyor. Sadece o gün orada oturan bir öğrenci olması ve karşı tarafın da sınıfta baş başa kalmak istemesi üzerine gerçekleşen bir olay“ dedi.

huseyin-unal.jpg

AİLESİNE DESTEK OLUYORDU

Babası görme engelli olan Hüseyin’in boş zamanlarında çalışarak ailesine destek olduğunu belirten Avukat Aras, “Hüseyin evine ekmek götürmeye çalışan birisiydi. Babası görme engelli olduğu ve abileri şehir dışında olduğu için annesine destek sağlamaya çalışan, milli değerleri gerçekten yüksek, vatanına bağlı, sadece okulundan evine giden ve boş zamanlarında ailesine destek olmak için çalışan 17 yaşında bir gencimizdi“ diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.