Sincanlıların hastane sevinci

Sincanlıların hastane sevinci

Sincanlılar, 9 Ocak’ta yapılacak ihalenin ardından inşaata hızla başlanarak, hastanenin kısa bir sürede yapılıp hizmete açılmasını bekliyor. Bu arada, yeni hastanenin faaliyete geçmesiyle Fatih Devlet Hastanesi’nin kapanıp, buraya taşınacak.

Sincanlılar dört gözle yeni devlet hastanesini bekliyor. 2015’ten bu yana yapılacağı açıklanan yeni devlet hastanesi için en somut bilgi geçtiğimiz günlerde Sincan’ın yeni Belediye Başkanı Murat Ercan’dan geldi. Ercan, hastane inşaatı için 9 Ocak’ta ihaleye çıkılacağını bildirdi. Sincanlılar ihalenin ardından inşaatına hızlıca başlanılarak, hastanenin kısa bir sürede yapılıp hizmete açılmasını bekliyor. 

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN’IN DA SÖZÜ VAR

sincan-devlet-hastanesi....-730x360.jpg

Başkent’in nüfusu en hızlı artan ilçelerinden olan Sincan’a yeni bir devlet hastanesi yapılacağı konusu 2015 yılından bu yana gündemde. Sincan’a yeni devlet hastanesi yapılacağı müjdesini ilk veren isim 2015’te dönemin Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna olmuştu. 
2015 yılı içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu da, Sincanlılara yeni bir devlet hastanesi yapılacağını müjdelemişlerdi. 
Dönemin Sincan Belediye Başkanı Tuna da, 2015 yılı içinde yaptığı açıklamalarda bu müjdeyi sık sık yinelemiş ve 480 yataklı hastane yapılacağını, bunun aynı zamanda Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan’a da hitap edeceğini bildirmişti.
Başkan Tuna örneğin 6 Ağustos 2015 tarihinde, katıldığı bir radyo programında, Sağlık Bakanlığı’nın Sincan’da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini yakından takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetmişti: “Sincan’da mevcut olan iki devlet hastanesinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı’nın Ayaş yolu üzerine 160 bin metre karelik alana yapacağı yepyeni hastane aynı zamanda Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan’a da hitap edecek. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na ve ekibine de gayretli çalışmaları için şükranlarımı sunuyorum.”

BİRAZ SARKTI

Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna, Sincan Belediye Başkanı olduğu Şubat 2016’da yaptığı bir açıklamada da, hastane temelinin 2016 yılı içinde atılmasını planladıklarını söylemişti: “Sağlık Bakanlığımız konuya ilişkin ciddi çalışmalar yürütüyor. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bir aksilik çıkmazsa, hastanenin temelinin 2016 yılında atılmasını planlıyoruz. Sincan halkı hastane projesi ile rahat bir nefes alacak. Sincan’da yapılacak olan 480 yataklı hastane sadece Sincan halkına değil, aynı zamanda Beypazarı, Ayaş ve Nallıhan ilçelerinde yaşayan vatandaşlara da sağlık hizmeti verecek.” 

FATİH YENİ HASTANEYE TAŞINACAK

Bu arada, 9 Ocak’ta ihalesi gerçekleştirilecek olan yeni devlet hastanesi yapılıp, hizmete açıldıktan sonra Fatih Devlet Hastanesi’nin kapatılacağı belirtiliyor. Nedeni ise, Ayaş Yolu üzerinde yapılacak yeni hastanenin çok daha büyük olacak olması ve Fatih’teki personelin buraya kaydırılacak olması. Sincan’daki diğer devlet hastanesi olan 12. Caddedeki Nafiz Körez’in ise hizmete devam etmesi bekleniyor.

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.