Sincar’a da girelim

Sincar’a da girelim

BBP’nin 25’inci yılında partinin kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kabri başında anıldı.

BBP’nin (Büyük Birlik Partisi) 25. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen programda partinin kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kabri başında anıldı. Anma sonrası açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TSK’nın teröristlerin başına balyoz gibi ineceğini, Zeytindalı Harekâtı’nın ardından Münbiç, Kobani, Kamışlı ve Sincar operasyonlarının gelmesi gerektiğini belirtti.

“Bölgenin en güçlü devleti Türkiye’dir”

BBP 25’inci kuruluş yıl dönümünde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şehit Pilot Erhan Üstündağ’ın ailesi ve partililer bir araya geldi. Altındağ Taceddin Dergahı’nda düzenlenen programda partinin kurucu başkanı Muhsin Yazıcıoğlu kabri başında anıldı. Anma sonrası Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Harekâtı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Destici, operasyonları sonuna kadar desteklediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı, “Biz başından beri PKK ve uzantılarının hem Irak’ın kuzeyinde hem Suriye’nin kuzeyinde yapılanmasına müsaade edilmemesine şiddetli bir şekilde savuna gelmiş bir siyasi hareketiz. Türkiye'nin bu kararlı ve cesur tutumu başta ABD ve Rusya olmak üzere dünyanın bölgede bulunan diğer güçlerini de geri adım atmaya zorlamıştır ve geri adım atmıştır. Türkiye bu kararlığını sürdürdüğü sürece karşısında geri adım atmayacak hiçbir güç yoktur. Çünkü bölgenin en güçlü devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Türkiye Cumhuriyeti'nin istemediği hiçbir şey bölgede gerçekleşemez. Türkiye bunun farkındadır ve buna uygun adımlar atılmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
TSK teröristlerin başına balyoz gibi inecek

Operasyonların devam etmesi gerektiğini belirten Destici şu ifadeleri kullandı, “Ve ben inanıyorum ki Zeytindalı Harekatı’nın ardından Münbiç operasyonu gelecektir ve gelmelidir. Onun peşine de Kobani, onun peşine Kamışlı, onun peşine Sincar. Ya ABD CENTCOM oradan bu terörist köpeklerini alıp gidecek ya da TSK ordusu onların başına balyoz gibi inecek ve onların hepsini oradan yok edecektir. Bu açık ve nettir. Bunun geri dönüşü yoktur” dedi.

“Hain ve gafil sesleri kınıyoruz”

Amerika’nın ve Rusya’nın geri adım attığı bir dönemde Türkiye’nin içinden yükselen bazı hain ve gafil sesleri kınadığını belirten Destici, “Bunu kim yaparsa yapsın, ister siyasi parti kimliği, ister sivil toplum örgütü kimliği olsun, ister kendisine aydın, akademisyen diyenler olsun, ister Türk Tabipler Birliği kimliği olsun hepsini kınıyorum. ’Savaşa Hayır’ naralarının iyi niyetli olmadığını, PKK yandaşlığı, ABD ve Rusya seviciliği olduğunu açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Türkiye bunlara bugüne kadar pabuç bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır” şeklinde konuştu.

Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet

Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ile çıktıkları büyük birlik yürüyüşünün 25. yılında olduklarını, Büyük Birlik Partisi’nin milletine, ülkesine, Türk ve İslam coğrafyasına hizmet etme gayesiyle yola çıktığını söyledi. Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet ülküsüyle hareket ettiklerini kaydeden Destici, “BBP, geriye dönüp 25 yıla baktığımızda milletinin önünde başı dik bir şekilde siyasetini yürüttü. Doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse ise onun karşısında oldu. Bizler bu davayı bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi.

Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Türk birliği

Destici, “Rahmetli Muhsin Başkanımız büyük birliği tarif ederken büyük birliğin sadece partililerin birliği ile sağlanamayacağını, sadece ülkücü ya da milliyetçi çevrelerin birliği ile de hedefine varamayacağını, büyük birlikten kastın Türkiye’deki doğulusu, batılısı, Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Sünni’si 80 milyona yakın bütün insanlarımızın birliğiyle sağlanabileceğini ifade etmişti. Hayalini Adriyatik’ten Çin Seddi’ne Türk birliği olarak ifade etmişti. Biz de bu hayal doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Coğrafyamız için birliktelik önemli

Son dönemlerde milliyetçi ve maneviyatçı kesimlerin bir araya gelmesine de değinen Destici, ülkemiz ve coğrafyamız için bu birlikteliğin önemli olduğunu belirtti. BBP’nin de bu birlikte yer aldığını belirten Destici bu birlikteliği gerçekleştirilecek hedefe atılan büyük bir adım olarak gördüklerini söyledi. Bu birlikteliğin ülkemize hayırlı olmasını dileyen Destici, şehitlerimize ise Allah’tan rahmet diledi.

Sürecin sonuna kadar takipçisiyiz

BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına da değinen Destici, “Şehadet süreciyle ve bu hadisenin aydınlatılmasıyla ilgili de Kahramanmaraş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda devam eden soruşturmalar var. Bizim öncelikli talebimiz ve isteğimiz bu soruşturmaların tamamlanarak genel olarak bir dava sürecinin başlaması ve bu hadisenin tüm yönleriyle aydınlatılmasıdır. Özellik ile ortada duran ve bugün hala aydınlatılamamış olan 7 tane ana şüphe ortadan giderilmeden kimse bize bu sürecin bir kaza olduğunu söyletemez. Sürecin takipçisiyiz ve sonuna kadar da takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Takipsizlik kararı kaldırılmalı

Kahramanmaraş’ta ki ana soruşturma dosyasına verilen takipsizlik kararı ile ilgili itiraz ettiklerini dile getiren Destici, “Camiamız ve bütün Türkiye’nin beklentisi bu takipsizlik kararının kaldırılarak soruşturmanın genişletilerek başlatılmasıdır. Soruşturmanın bilgi kirliliğinden kurtarılarak, saf ve temiz bir şekilde soruşturmanın tekrar başlatılarak ana şüpheler üzerinde yoğunlaşarak bu sürecin aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.