Siteler esnafı  Cumhur'unu bekliyor

Siteler esnafı  Cumhur'unu bekliyor

Siteler esnafını şaha kaldırması beklenen Kayaş'taki teşhir alanının açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmasını isteyen esnaflar, "Milli irade burada" diyerek esnaf ve sanatkarın yüzünün güldürülmesini istiyor. 

Siteler esnafını şaha kaldıracağı belirtilen Samsun Yolu üzerindeki Ankara Siteler Mobilya Sarayı'nın  (ANKAMOB) açılışına sayılı günler kaldı. "365 gün Kesintisiz Mobilya Fuarı" sloganı ile önümüzdeki günlerde açılacak olan 15 bin metrekare üzerine kurulu olan dev teşhir alanında binlerce çeşit ürün seçeneği rahatlıkla bir arada bulunabilecek. Siteler'de üretim yapan imalatçı mobilyacıları desteklemek, el işçiliği ürünlerin fabrikasyon ürünler karşısındaki rekabet seviyesini artırmak, müşterilerin uygun fiyata mobilya ve çeşitlerine sahip olması amacıyla kurulan Mamak Kayaş'taki teşhir alanında 100'e yakın Siteler esnafı ve Siteler'de üretilen ürünler yer alacak. 

CUMHURBAŞKANI'NIN O SÖZÜ HATIRLATILDI
Siteler esnafına eski güzel günlerini getirmesi düşünülen Siteler Mobilya Sarayı'nın açılışını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması isteniyor. Siteler esnafı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak bir açılışın her gün sayısı azalmakta olan el işçiliği ile ürün üreten esnafa ve ihracat gelirlerinin artmasına büyük katkı sağlayacağını belirtiyor. Açılış için geri sayıma başlayan esnaflar, "Milli irade" burada diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesinde büyük bir kahramanlık örneği gösteren Siteler esnafı için sarf ettiği şu sözleri hatırlatıyor: "Cumhurbaşkanımız Esnaf Şurası'nda '15 Temmuz gecesinde Ankara'da en çok şehit olan esnaf; bu esnaflarımızın başında ise Siteler'deki mobilyacı esnafı geliyor' demişti." 

ESNAFIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Siteler esnafını bu ziyareti ile onurlandırmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın bu açılışa teşrif etmesini tüm esnafımız bekliyor. Siteler esnafı, vatanına milletine bağlı, şükürlü bir esnaf. 15 Temmuz olaylarında zaten bunu gösterdik. Cumhurbaşkanımız bu kahramanlığı Esnaf Şurası'nda da bizzat söylemiştir. Siteler esnafının Cumhurbaşkanımızdan bir talebi var. Bu talebin yerine getirilmesini canı gönülden istiyoruz" dedi. 

BU DESTEĞİN VERİLMESİ 2023 İÇİN ŞART
2023 hedefleri içerisinde 500 milyar dolar ihracat hedefinin tutturulabilmesi için esnaf ve sanatkarların desteklenmesi gerektiğini belirten Taklacı, "Cumhurbaşkanımızın bu açılışı gerçekleştirmesi Siteler esnafına büyük moral olacaktır. Burada kalburüstü esnaf yok, burada Siteler'in özü var. Bu esnafımızı ayakta tutabilmek için Cumhurbaşkanımızın gelmesi şart. Bu destekle esnafımız mobilya sektöründe ihracat oranını 2 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkaracaktır. Keçiören Kalaba'da bir mitingi olacak. Programının yoğun olduğunu biliyoruz. Onun öncesinde bu açılışa katılmasını istiyoruz" diye konuştu.

SİTELER ÜRÜNÜ ŞARTI VAR
Taklacı, "Bizim Siteler esnafını kendi ürününü yapar kendi ürününü satar hale getirmemeye ihtiyacımız var. Buradaki insanların fabrikalaşmasına ihtiyacımız var. Esnafımızın üstündeki kamburu atmak için burayı açtık. Yoksa kimseye rakip olduğumuz için değil. Burada Siteler ürünü koyma şartı var. Siteler ürünün toplandığı yer burası. İnsanlarımızın bir marka takıntısı var. Marka olabilmek için buraya ihtiyacımız var. Burada marka ve kalite bir arada olacak. Esnafımız ürünün daima arkasında olacak ayıplı ürünü, müşterisine vermeyecek" şeklinde konuştu. Taklacı, teşhir alanında sadece Siteler ürünün yer alacağını da belirterek kurallara uymayan esnafla, sözleşmenin sonlandırılacağını açıkladı. 

ESNAFA KAN, CAN OLACAK
Siteler esnafından Ali Çat ise bu teşhir alanından büyük beklentileri olduğunu kaydederek, "Böyle güzel bir yer yapıldı. İnşallah burası Siteler esnafına can, kan olacak. Cumhurbaşkanımızın açılışa gelmesini istiyoruz. Yoksa açmıyoruz gerekirse 1 sene bekleyeceğiz. Burasının tanıtımı için Cumhurbaşkanımızın açması lazım. CİMER'den başvurduk, 'yoğunluk var' diye bize geri dönüş yapılıyor. Cumhurbaşkanımızın gelmesi Siteler'in büyük bir reklamının olması demek. Cumhurbaşkanımız garibanın duasını olması lazım" ifadelerini kullandı.

DESTEĞİ İLLA Kİ ŞART
Ali Güngör adlı esnaf da "Cumhurbaşkanımızın açılışı yapmasını bize bu konuda destek olmasını istiyoruz, çünkü yaklaşık 100 esnaf bir araya gelmiş bir atılım yapmış. Burada ciddi bir yatırım var. Herkes dişinden tırnağından artırdığını buraya bağladı. Burada bir KDV olacak, istihdam sağlanacak. Çok insan buraya umut bağladı. Biz artık açılmak istiyoruz. Perakende müşterisi oldukça pahalı mal alıyor. Bizim ürünlerimiz iki katına satılıyor piyasada. Biz burada bunu iyi fiyatlara satacağız. Cumhurbaşkanımız 'yatırım yapın' dedi. Biz de ciddi bir yatırım yaptık" dedi. 

MİLLİ İRADE BURADA
Bir başka Siteler esnafı Gökmen Ulusoy ise şunları söyledi:  "İnşallah burası Siteler'i ayağa kaldıracak. Siteler için burası özgüven,  olmazsa olmaz. Böyle bir yere ihtiyaç vardı. Başkanımız Hüseyin Taklacı'nın öncülüğünde burası hizmete açılacak. Ankara esnafı burada. İnşallah çok güzel olacak. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın açılışa teşrif etmesini bekliyoruz. Çünkü Milli irade burada." 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.