Siteler Esnafından bekçi talebi

Siteler Esnafından bekçi talebi

Artan hırsızlık olaylarından bunalan Siteler esnafı, eskiyi hatırlatıp "Burada belli bir saatten sonra çalıştığımızda bekçi, hemen yanımıza gelir kim olup olmadığımızı kontrol ederdi. Hırsızlık olayı pek yaşanmazdı, kuş uçurtmazdı" dedi.

Siteler'deki hırsızlık vakaları bölge esnafını iyice canından bezdirdi. İstinasız her gün hırsızlık olayının yaşandığını kaydeden mağdur esnaflar, bu konuda acilen daha sağlam tedbirlerin alınması istiyor. Devletin bu işe kapsamlı bir şekilde el atması gerektiğini belirten Siteler halkı, hırsızlık yapanların harici bu malları satanların da bulunup en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyor. 

ESNAFIN UYKULARINI KAÇIRIYOR
Habervaktim'e konuşan 40 yıllık Siteler esnafı  Cevdet Sezen, geçtiğimiz günlerde kendi dükkanına da hırsızların girdiğini ve 4 bin TL'lik bir zarar verdiğini üzülerek anlattı. Hırsızlığın artmasından ve bu olayları gerçekleştiren kişilerin silahlı olmasından dolayı bir hayli tedirgin olduklarını belirten Sezen, "Devletin bu işi bir el atması gerekiyor. Bu olaylar bizi canımızdan bezdirdi. Evimize gittiğimizde bile aklımız sabaha kadar dükkanımızda kalıyor. Sonuçta burası bizim ekmek teknemiz" dedi. 

YA BEKÇİ YA SOKAK POLİSİ
Geçmiş yıllarda Siteler'de hırsızlığın nadiren yaşandığını bu hırsızlık vakalarını engelleyen kişilerin ise bekçiler olduğunu hatırlatan Cevdet Sezen, "40 yıllık Siteler'de esnafız. Eskiden biz burada belli bir saatten sonra çalıştığımızda bekçi ışığı yanan yere gelip düdüğünü öttürür, orada kim olduğunu sorup soruştururdu. Bölgeyi sürekli kolaçan ederdi. 'İzin aldınız mı? veyahut 'dükkanını kapat git' derdi. Güvenlik önlemi çok iyiydi. Bekçiler burada kuş uçurtmazdı" diye konuştu. Siteler'de hırsızlığın önlenebilmesi için yetkililere öneride bulunan Sezen, "Bekçi mi olur, sokak polisi mi dersiniz burada bir güvenlik kurulması gerekiyor; ancak bu şekilde biz esnaflar rahat ederiz. Özel güvenliğin bu işin üstesinden geleceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.  

HIRSIZLIK MALLARI NEREDE SATILIYOR?
Hırsızın olduğu kadar hırsızlık mallarını satan kişilerin de aranıp bulunması gerektiğini belirten Sezen, "Hırsızlık mallarının satıldığı yerler denetlensin. Şehrimizin bazı noktalarında bu malların satıldığı söyleniyor. Örneğin İskitler'de. Bu şekilde hırsızlara da ulaşılabilir. Biz vergimizi veriyoruz, devletimizin de bizim malımızı koruması gerekiyor" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.