Siteler esnafından soruna karşı sorumsuzluk

Siteler esnafından soruna karşı sorumsuzluk

Sürekli Siteler’deki trafik ve otopark sorunundan şikayet eden bölge esnafı söz konusu ‘toplanıp bu sorunlara çözüm önerisi üretelim’ teklifine gelince büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyerek, toplantıya katılmadı.

Mobilyanın kalbi Siteler'de, otopark ve trafik sorunu ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Sürücüler, bölgedeki en küçük boş noktayı dahi otopark olarak değerlendirmeye çalışıyor. İşin içine düzensiz park ve kuralsızlık da eklenince sıkıntı daha da büyüyor. 2 binden fazla binanın bulunduğu, 15 binden fazla esnafın yer aldığı Siteler'de kangren haline gelmiş otopark sorununu çözebilmek için çalışılıyor. 

SİTELER'İN SORUNU AMA KATILIM KISIR KALDI

Siteler'deki trafik ve otopark  sorununa çözüm bulabilmek için Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası (ANKAMOB) başkanlığında Ankara Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ve bölge esnafı önceki gün araya geldi. Siteler'de herkesçe şikayet edilen trafik ve otopark konusunda yapılan bu önemli toplantıya katılımın az olması üzüntüye neden oldu. 

4 BİN KİŞİYE KISA MESAJ GÖNDERİLDİ

Binlerce kişinin ekmek yediği Siteler'de, bu iki başlıca soruna çözüm bulmak için 10 esnafın katılması üzüntüyle karşılandı. 4 bin Siteler esnafına toplantı ile ilgili kısa mesaj gönderildiği öğrenildi. ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı, toplantılara katılımla ilişkin,"Trafik, hırsızlık gibi konularda çözüm toplantısı yaptığımızda katılım çok az oluyor; ancak KOSGEB ile ilgili toplantı yaptığımızda bakan, vali, belediye başkanı geldiğinde salonumuz doluyor" dedi. 

ESNAFTAN ÖZ ELEŞTİRİ

Toplantıya katılan esnaflar, bir özeleştiri yaparak, "Biz Siteler'deki trafik ve otopark sorunuyla ilgili ya da başka sorunlarla ilgili tam birlik olamaz ve toplantılara katılmazsak hiçbir sorunun üstesinden gelemeyiz. Sorunlarımızı çözmemiz için ve sağlıklı karar alabilmek için daha kalabalık toplantılara ihtiyacımız var; ama böyle yaparsak bu işin üstesinden gelemeyiz. Her esnafın ve çalışanın elini değil, gövdesini taşın altına koyması lazım. Bu sorun tek başına ya da küçük bir grupla çözülecek bir mesele değil. Biz esnafların bu konularla ortaklaşa istişare etmesi şart. Güçlü birliktelik ile bu işin üstesinden geliriz" diye konuştu. 

ÖNERİLER VALİ'YE SUNULACAK

Binlerce esnafın arasından toplantıya katılım sağlayan 10 Siteler esnafı, yaşanan otopark ve trafik sorununa çözüm olabilecek önerilerini söz olarak sıraladı. Ankara Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, esnaflardan gelen talepleri not ettiklerini daha sonra rapor halinde hazırlayarak Ankara Valisi Ercan Topaca'ya sunacaklarını belirtti. 

ESNAF ÖNERİLERİNİ SIRALADI

10 esnafın katıldığı toplantıda Ankara Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerine sıralanan önerilerin başlıcaları şöyle:  
-Taşdelen Caddesi ile Karacakaya Caddesi’nin kesiştiği nokta ki sinyalizasyon tek faz yanıyor. Bu durum ise bölgede trafiğin oluşmasına neden oluyor. Oradaki trafik sorununu çözebilmek için orada ışıkların karşılıklı yanması gerekiyor. 
-Çamlıtepe Caddesi ile Sarıçam Sokak'ta da yine aynı olay var. Sinyalizasyonun tek tek yanması sorun oluşturuyor. 
-Samsun yolundan Koçak Sokak girişine bir kapan koyulması gerekiyor.  
-Demirhendek Caddesi bankaların olduğu bir caddeye döndü. Orada bir düzenleme yapılması lazım. 
-Yağız Sokak’tan Çalım Sokak’a kadar olan aks tek yöne çevrilmesi gerekir. Yağız Sokak ile Koçak Sokak arasında kalan sokaklar var. Buranın hepsinde levha var, ama hiçbir levhanın işlevliği yok. Orada kapan sistemi ve sinyalizasyon sisteminin işlevini artırırsak trafik azalır. 
-Siteler'in çoğu cadde ve sokağına kapan sistemi konulmalı. En azından pilot bölge uygulanmalı.
-Bölge bölge halk oylaması yapılsın ne çıkarsa oraya o sistem uygulansın.
-Kamuoyu oluşması için Başkent'teki yetkili kurumların amirleri ve başkanları Siteler'de buluşup karar almalı. 
-Demirhendek Caddesi üzerinde 10 tane banka ve 1 tane hastane var. Bu kurumlar o caddeyi kaldırmıyor. Bu bankaların farklı caddelere taşınması o bölgelerdeki trafiği olumlu etkiler. 
-Çamlıtepe'de, Kavaklar'da otopark yeri var. Bu otopark yerlerinin biran önce yapılması gerekiyor. 
-Çoğu sürücü park ederken düzgün park etmiyor bu da sıkıntıyı daha da katlıyor. Mal indirirken uygunsuz bir şekilde yolu kapatan araçlar da trafiği olumsuz etkiliyor. Bu konularda sürücülerin uyarılması lazım. 
-Siteler'de ada bazında kentsel dönüşüm yapılmalı. Bazı binalar satın alınıp çok katlı otoparka çevrilmeli.
-Siteler’in ana sorunu otopark. Siteler’in otopark sorunun çözemediğiniz müddetçe hiçbir sorununu çözemeyiz. Onun için biz esnafların Siteler içinde yakın mesafelerde araçla değil yaya gitmeli.   

PARK EĞİTİM CD'Sİ

Ankara Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ise Siteler'deki trafik ve otopark sorununu çözebilmek için bölgede düzenledikleri ikinci toplantı olduğunu hatırlattı. Park etme konusunda esnaftan gelen bir öneri üzerine ise toplantıya katılan trafik ekipleri şu sözü verdi: "Düzgün park ve trafik kurallarını konu alan bir eğitim CD'si hazırlayıp esnaflara dağıtabiliriz. İnsanları otopark konusunda bilinçlendirelim.  Çünkü bazı sürücüler çok yanlış bir şekilde park ederek iki araçlık yeri işgal edebiliyor."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.