“Siyaset sahnesinden çekilmeliler ve dünyevileşmemeliler”

“Siyaset sahnesinden çekilmeliler ve dünyevileşmemeliler”

İradesini, cemaat ve cemaat liderlerine teslim edenler asla ‘özgür’ olamazlar diyen BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, “Cemaatlerin, tarikatların artık ‘Gülenizmin’ ülkemize ve İslam’a verdiği zararlardan ders alması lazım” dedi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sonrası Türkiye’de sorgulanmaya başlanan cemaatler ve tarikatlar hakkında BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur çarpıcı açıklamalar yaptı. “İradesini, cemaat ve cemaat liderlerine teslim edenler asla ‘özgür’ olamazlar, ilkeli bir duruş sergileyemezler” diyen Hakkı Öznur ‘Gülenizmin’ ülkemize ve İslam’a verdiği zararlardan ders alması lazım” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİNİN VE MİLLİ İRADENİN YANINDAYIZ

“Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve Milli Görüş hareketinin lideri merhum Necmettin Erbakan ‘Gülenizme’ hep karşı çıktılar” diyen Hakkı Öznur, “Bu derin yapıya her ikisi de hep mesafeli durdular. Gülen hareketi hiçbir zaman BBP ve Erbakan hareketine destek vermedi. Bugünde Cemaat denilen ‘kripto’ yapılanma geçmişten günümüze BBP’ye, değil, kendi çıkarlarına uygun olan siyasi partilere destek vermiştir. Hiçbir gizli ve karanlık yapılanma asla BBP’ye sızamaz, ele geçiremez!  BBP,   her zaman demokrasinin ve milli iradenin yanında olmuş ve bundan sonra olmaya devam edecektir” dedi.

DEVLET İÇİNDE DEVLETE KARŞI ÇIKMIŞTI

Muhsin Yazıcıoğlu’nun devleti ele geçirmek isteyen her yapının karşısında durduğunu belirten Öznur, “Şehit liderimizin yolunda giden partimiz her türlü kirli ve karanlık yapılarla, şer odaklarla mücadelesini inançla, azimle ve kararlıkla sürdürmeye devam edecektir. Şehit liderimiz Muhsin Başkan her zaman Gülen hareketi vb. cemaat yapılanmalarının ‘devlet içinde devlet olmalarına’, ‘devleti ele geçirecek devleti fethetmeye yönelik’ kadrolaşmalarına karşı çıkmıştır. Şehit liderimiz cemaatlerin siyasallaşmasına, iktidarlarla çıkar ilişkisine girmelerini doğru bulmamış ve hep onları uyarmıştır” ifadelerini kullandı.

CEMAATLERİN BEKASI DEĞİL, DEVLETİN BEKASI

Cemaatlerin ve tarikatların devlet içinde yapılanmaya çalışmasını eleştiren Öznur şunları söyledi: “Devlet içinde devlet olmaya kalkan paralel yapılanmalara artık izin verilmemelidir. İktidarlaşan ve bazı güçlerin gayelerine alet olan cemaatler inandırıcılıklarını yitirmişlerdir. Kesinlikle cemaatler siyasallaşmamalıdır, aşırı politize olmamalıdır. İktidarlarla, çıkar çevreleriyle herhangi bir ilişki içine girmemelidirler. Şehit liderimiz her zaman şunu söyledi: “Devletin bekası, milletin geleceği liyakatten geçer. Biat kültürü ile hareket edenler asla devlete sadakat göstermezler. Liyakati olmayan insanları, Devlet kadrolarına yerleştirirseniz ülkede kaos doğar, demokrasi dışı arayışlar meydana gelir. Devlet içinde kendilerini devlet olarak gören suç örgütleri, paralel çeteler çıkar. Ülkemizin yıllardır yaşadığı meselelerin temelinde, liyakate önem verilmemesi ve devlet kadrolarına ehil olmayan insanların yerleştirilmesidir” Bu gün gelinen nokta bunun ispatıdır. Bilge lider, milletin adamı Muhsin Başkan her zaman şunu söylemiştir: “Cemaat/ cemaatlerin bekası değil, devletin bekası önemlidir.”

CEMAATLER VE TARİKATLAR AKLINI BAŞINA ALMALI

Cemaat ve tarikatların yaşanan olaylar üzerinden kendilerine ders çıkarması gerektiğini savunan Hakkı Öznur, “Paralel yapılanma TSK içindeki unsurlarını harekete geçirmiş 40 yılın finalini, 15 Temmuz günü, yanlarına müttefiklerini de alarak yapmak istemiş ancak milletimiz bu hain kalkışmayı bozmuş, oyunu deşifre etmiş,  kalkışmaya girişen mankurtları yenmiştir. Cemaatlerin, tarikatların artık ‘Gülenizmin’ ülkemize ve İslam’a verdiği zararlardan ders alması lazım.  Sistemle içli dışlı, bağını koparmayan, siyasetle içli dışlı olan bugün çıkarları gereği AK Parti hükümetine tam destek veren cemaatler de aklını başına almalı, siyaset sahnesinden çekilmeli ve dünyevileşmemelidir. Cemaatler, tarikatlar siyasal gücün siyasal iktidarın ve derin yapıların yanında yer almamalıdır. İradesini, cemaat ve cemaat liderlerine teslim edenler asla ‘özgür’ olamazlar, ilkeli bir duruş sergileyemezler” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.