Sokak lambaları 24 Saatte onarılacak

Sokak lambaları 24 Saatte onarılacak

TBMM Plan Bütçe komisyonu yanmayan sokak lambalarına ilişkin, 24 saat içerisinde onarılmazsa, yüklenici elektrik dağıtım firmasına 500 TL para cezası kesilmesi kuralını torba yasaya ekledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nun da geçtiğimiz günlerde görüşülen torba tasarıya yeni birçok madde eklendi. Bunlardan birisi de sokak lambaları konusu. İlgili maddeye göre yanmayan sokak lambalarına 24 içerisinde onarılmaz ise 500 TL para cezası kesilecek. 

Halen Yanmayanlar Var

Büyükşehirler de vatandaşın farkında olmadan da olsa en çok faydalandığı araçlardan olan sokak aydınlatmaları özellikle kalabalığın az olduğu bölge ve saatlerde kişi güvenliği için önemli rol oynuyor. Bu düzenleme sonrasından bizde Ankara sokaklarına çıktık ve gözlem yaptık. Birçok cadde ve sokakta yanmayan sokak lambaları, eğik ve hasarlı direkler gözlemledik. Objektiflerimize de Sincan’da yanmayan bir sokak lambası takıldı. Yardımcı sokak Pelit parkı yanında yayaların sıkça kullandığı yol ve bina otoparklarının hemen üzerinde buluyor. Büyükşehirler de vatandaşın farkında olmadan da olsa en çok faydalandığı araçlardan olan sokak aydınlatmaları özellikle kalabalığın az olduğu bölge ve saatlerde güvenlik için önemli rol oynuyor.

Onarılması 57 lira

Öte yandan geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ülkemizde 6.6 armatür olduğunu bunlardan 400 bin e yakının arızalı olduğunu belirtti. Dağıtım şirketlerine denetimlerinin devam ettiğini, onarım maliyetinin 57 TL olduğunu belirterek buna rağmen halen 104 bine yakın arıza olduğunu söyledi. Ceza uygulamasının caydırıcı olacağını düşünen Leventoğlu bu sayının düşeceğini ifade etti.  

24 Saat İçerisinde Onarılması Gerekiyor

Yapılan düzenlemeye göre vatandaşlar sokaklarındaki arızayı yetkililere bildirdiği andan itibaren dağıtımdan sorumlu şirketin bu arızayı 24 saat içersin de gidermesi gerekiyor. Aksi takdirde lamba başına 500 TL idari para cezası kesilecek.

İhbar İçin 186

Vatandaşlar arızalı bir sokak lambası gördüklerinde 186 arıza ihbar hattını arayarak şikayetlerini ilgili dağıtım şirketini iletebilirler.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.