Söküme DESTEK

Söküme DESTEK

Mihtahpaşa ile Meşrutiyet caddelerinin kesiştiği kavşaktaki kullanılmayan 8 ayaklı üst geçidin söküm işlemlerine dün gece başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart ayında yaptığı toplantıda, Kızılay bölgesinde yer alan ve uzun zamandan beri hizmet veren, tüm üst geçitlerin incelenerek, gerekli görülmesi durumunda kaldırılması ve yerlerine yenilerinin yapılması, ayrıca onarımları mümkün olanların da tamiratlarının gerçekleştirilmesine ilişkin önerge oybirliği ile kabul edilmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan “Kızılay bölgesindeki yaya üst geçitlerinin yenilenmesi veya kaldırılması kararı gereğince” Mithatpaşa Caddesi ile Meşrutiyet Caddesi kesişiminde yer alan üstgeçidin söküm işlemlerine dün gece başlandı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürücülerden alternatif güzergahları kullanmasını isteyerek, üstgeçidin söküm işleminin tamamlanmasıyla trafik akışının 8 Mayıs Pazartesi gününden itibaren normale dönmesinin hedeflendiğini kaydetti.

ÜSTGEÇİT GÜZERGAHI TRAFİĞE KAPATILACAK

Mithatpaşa ile Meşrutiyet caddelerinin kesiştiği yerdeki 8 ayaklı üst geçit kaldırılıyor. Büyükşehir Belediyesi, söküm öncesinde üstgeçide astığı bir duyuruyla, vatandaşları bilgilendirdi ve üstgeçidi yaya ulaşımına kapattı. Üst geçidin merdivenlerine demir barikatlar konuldu ve insanların kullanımına kapatıldı. Üst geçide asılan yazıda vatandaşlara bilgi verilerek üst geçit söküm aşamasında çevreye verilecek rahatsızlık nedeniyle özür mesajı bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak söküm işlemleri nedeniyle Meşrutiyet Caddesi’nin Atatürk Bulvarı ile Mediha Eldem Sokak arasında kalan kısmı ile Mithatpaşa Caddesi’nin Kızılırmak-Yüksel Caddeleri arasında kalan kısmı, 3 gün süreyle 22.00-06.00 saatleri arasında taşıt trafiğine kapalı olacak. Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, trafik akışını engellememek, yaya ve sürücülerin de güvenliğini tehlikeye atmamak için üstgeçidin söküm işlemini gece saatlerinde yürütüyor. Pazar günü sabah saatlerine kadar söküm işlemlerini tamamlanması planlanıyor. 

Meşrutiyet ve Mithatpaşa caddelerinin kesiştiği kavşakta bulunan ve yayaların kullanmadığı 8 ayaklı üst geçidin söküm işlemine başlandı. Vatandaşlar 

KİMSEYE HİZMET ETMİYORDU

Büyükşehir Belediyesinin verdiği kararı geç kalmış ancak isabetli bir karar olarak görüyor. Üst geçidin kaldırılması kararına en çok çevre esnafı sevindi. Çevredeki işletme sahipleri üst geçidin dükkanların görüntüsünü gölgelediğini ifade etti ve kaldırılma kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Üst geçit yakınında yer alan Kocatepe Çağ taksicileri üst geçidin çevreye faydadan çok zarar verdiğini belirtiyor. Taksiciler, “Burası hiç kullanılmayan bir üst geçit.  Bir hurdalık gibi kimsenin geçmediği bir yapı olarak burada bulunuyor. Boş yere yapılmış bir şey. Bunu zamanında yapan kişiye niye böyle bir şey yaptığını sormak  lazım. Ankara’daki en lüzumsuz yapılan işlerden bir tanesi.  

Üst geçidin kaldırılması isabetli bir karar olmuş. Burayı çok daraltıyor. Bütün dükkanlara, her yere zarar veriyor. Dükkanların gösterişini engelliyor. Dik ve uzun merdivenleri var. O yüzden de kimse kullanmıyor. Burası kaç defa tamirden geçti. Ancak hepsi boşuna yapılan çalışmalardı. Bunun kaldırılma kararı geç de olsa isabetli bir karar olmuş. Bu zamana kadar durması hataydı. Hiç kimseye hizmet etmeyen hantal bir yapı olarak duruyordu” şeklinde konuştu. 

 HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.