Sömestirde Umre Ziyareti

Sömestirde Umre Ziyareti

Okulların sömestir tatiline girmesini fırsat bilen çocuklu aileler umre ziyareti için harekete geçti. Çocuklar, karne hediyesi olarak kutsal toprakları görme şansı buldu.

Kutsal toprakları ziyaret etmek isteyip te çocuklarını bırakamayan aileler karne tatilini fırsat bilerek umreye gitmek için yola koyuldu. Diyanet İşleri Başkanlığının sömestirde ailecek umreye gitmek isteyen vatandaşlar için özel programlar hazırladı. Otel konaklama şartları ve program tarihleri okulların tatile girmesine göre ayarlandı ve çocuklu ailelere kolaylıklar sağlandı. Hava alanlarını dolduran umre yolcuları çocukları ile birlikte olmanın sevincini yaşıyor. Küçük umre yolcularının havaalanında heyecanlı gözlerle etrafı süzmesi ve umre hakkında anne ve babalarına yönelttikleri soruları dikkatlerden kaçmadı. 

ÇOCUKLARA KARNE HEDİYESİ
Çocuklu aileler umre ziyaretini gerçekleştirebileceği fırsatı sömestir tatilinde buldu. Okulların tatile girmesiyle birlikte umreye gitmek için yola koyulan aileler havaalanlarını doldurdu. Çocuklarına karne hediyesi olarak umreye götüren ebeveynler güzel bir tatil olacağından emin konuştu. Kutsal toprakları görmek için can atan çocukların meraklı soruları ailelerin cevaplama gayreti havaalanlarında renkli görüntüler oluşturdu. Hem çocuklar hem de anne babalar için büyük bir sevinç uyandıran umre ziyaretinin verdiği huzur havaalanlarında hissedilmeye başladı. Ailesiyle birlikte umre ziyareti gerçekleştirmek için havaalanında uçak bekleyen Fazilet Çiftçi, “ Uzun zamandır umreye gitme planlarımız vardı. Çocuklarımız küçük ve okula gidiyor diye bir türlü bu isteğimizi gerçekleştiremedik. Bu yıl okulların ara tatili için planımızı yaptık, diyanetin programlarını takip ettik. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık, çocuklarımıza da karne hediyesi olarak umreye götüreceğimizi söyledik. Onlar da çok sevindi ve derslerine daha çok çalıştı. Çocuklar için de bir motivasyon oldu” şeklinde konuştu.
ÇOCUKLAR MERAKLI
Sömestir tatilini faydalı bir şekilde değerlendirmek isteyen vatandaşlar ailecek umre ziyareti gerçekleştiriyor. Çocukların karne almasıyla birlikte kutsal yolculuğa çıkan aileler havaalanlarına renk kattı. Kutsal toprakları ziyaret etmenin coşkusuyla dolu olan çocukların merakları gözlerinden okunuyor. Hayal dünyası sonsuz olan çocuklar, umreye gideceğini duyduğu günden beri meraklı sorularıyla aileleri zorluyor. Umre ziyaretçilerinden Fazilet Çiftçi, “ Çocuklar çok heyecanlı, ilk duydukları günden beri ne zaman gideceğiz diye sorup duruyorlar. Umre ne demek? Oradaki insanlar hangi dili konuşuyor? Türkiye’den büyük mü? gibi akıllarına gelen her türlü soruyu soruyorlar. Benim hayatta aklıma gelmeyecek soruları soruyorlar, onların hayal dünyası çok geniş” dedi.

AİLELERE ÖZEL PROGRAMLAR
Diyanet İşleri Başkanlığı ve şirketlerin sömestirde umre ziyareti gerçekleştirmek isteyen ailelere yönelik düzenlediği kampanyalar fazlaca talep gördü. Aylar öncesinden kayıt olan aileler çocuklarıyla birlikte umreye gitmenin mutluluğunu yaşadı. Çocuklar için uygulanan özel indirimlerle vatandaşları cezbetti. Çocuklar yüzünden gidemiyoruz diyen aileler çocuklarını da yanlarına alarak kutsal toprakları ziyaret etmenin heyecanını yaşadı. Sömestir tatili için 7 günlük, 11 günlük ve 14 günlük programlar düzenleyen şirketler çocuklarını da yanında götürmek isteyen ailelerin ilgisini çekiyor. Umre organizasyonu düzenleyen şirketler, çocuklar için cüzi miktar ücretlendirme uygulayarak vatandaşın ailecek umreye gitme hayallerini gerçekleştiriyor.

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.