Sosyal etkinlikler akademik başarıyı artırıyor

Sosyal etkinlikler akademik başarıyı artırıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya eğitim öğretim yılı içerisindeki faaliyetler ve etkinlikler hakkında açıklamalarda bulundu.

Eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanabilecek birçok proje ve yönerge hazırladıklarını belirten İhsan Yalçınkaya, uygulanacak projelerin öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacağı ve akademik başarıyı artıracağını belirtti.

Etkinlikler akademik başarıyı artırıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya sosyal etkinliklerin akademik seviyeyi besleyerek yükselttiği için ayrı bir önem verilmesi gerektiğini, etkinliklerin öğrencilerin iç dinamiklerini geliştirerek öğrencilerin kendini gerçekleştirmelerine olanak sağladığını belirtti. Okullarda uygulanacak sosyal etkinliklerin başarıyı artırarak öğrencileri hayata hazırladığını ifade eden Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak etkinliklere önem verdiklerini belirtti.

Amaç şuurlu bir nesil

Öğrencileri sadece akademik anlamda değil sosyal donatılarla da donatılmalarının bir görev olduğunu belirten Yalçınkaya, öğrencilerin şuurlu bir şekilde yetişebilmeleri için mücadele verdiklerini söyledi. Hazırlanan etkinlikler ve projelerin şuurlu bir nesil yetiştirmeyi amaçladığını dile getiren Yalçınkaya, Başkentin tüm ilçelerinde okul yönetimleri ile bir araya gelerek faaliyetlerin en iyi nasıl yürütüleceği konusunda fikir alışverişi yürütüldüğünü ifade etti.

Özel ile devlet okulları birbirine yakınlaştırıyoruz

Yalçınkaya aynı zamanda devlet okulları ile özel okulları yakınlaştırdıklarını belirterek, “Yapılan çalışmalar genellikle devlet okulları ile oluyordu, özel okullar bu faaliyetlerin çok içinde olmuyordu. Biz öncelik olarak sosyal ve kültürel anlamdaki faaliyetlerin nasıl yapılacağı ile ilgili devlet okullarının müdürlerini topladık daha sonra da özel okul müdürlerini topladık ve etkinlik yönergelerini sunduk. Özellikle özel okul müdürleri bu çalışmalardan ve ziyaretlerden çok memnun olduklarını ifade ettiler. Böylece devlet ve özel okulları yapılan projeler ile yakınlaştırmış olduk.” İfadelerini kullandı.

Her sınıfta uygulanacak

Okullarda yapılan faaliyetlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği çerçeveler sınırları içerisinde yapıldığını belirten Yalçınkaya, bu çerçeve dışına çıkılmadığını belirtti. İl Milli eğitim Müdürlüğü olarak okullara 11 tane proje gönderdiklerini söyleyen Yalçınkaya, “Okullarda uygulanacak projeleri okullara gönderdik. Yaklaşık 1 milyon öğrencimiz ile 70 bin öğretmenimiz nezaretinde 2 bin 654 okulda eğitimin bir parçası olsun diye her sınıfta uygulanacak.” İfadelerini kullandı.

Amaç yetenekleri ön plana çıkartmak

Uygulanacak projelerle ilgili öneri ve tavsiyelerde bulunduklarını belirten Yalçınkaya, bu projeler ile birlikte ödüllerinin olduğunu belirtti. Yalçınkaya, “Geçen yıl 530 tane altın dağıttık. Bu yıl ise 1100 altın dağıtacağız. Yapılandırmacı bir model uyguluyoruz. Amaç yeteneklerin ön plana çıkartılmasıdır. Öğrencilerin bir sonraki yıla daha iyi hazırlanıp okula özendirilmesi açısından ödüllendirme yapıyoruz.” dedi.

3. Altın yılını yaşıyor

Öğrencilerin topluluklar önünde türkü, şiir, piyes ve sözlü halk oyunları gibi kültürel etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Yalçınkaya, “ Öğrenciler kendi yerel değerlerini öğrenirken geleneklerini de yansıtıyorlar. Burada bir zorlama söz konusu değil bu bir yönergedir ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir projesidir. Bu ne kadar çok uygulanırsa o kadar çok hem öğrencilerin hayata hazırlanması, hem kendini gerçekleştirmesi, hem de özgüven kazanması ve başarıyı yakalaması ve artırması gerçekleşir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi eğitime çok önem verildi fakat şuurlandırma yapıla bilindi mi sorusunu sormalıyız. Şuurlandırma bu tür etkinliklerden geçiyor. Biz tüm okulları gezeceğiz ve ziyaret edeceğiz. Bunun sonucunda Ankara 3. Altın yılını yaşıyor diyerek bütün öğrencilerimiz içerisinde olduğu faaliyetleri süreç içerisinde sürdüreceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.