SPK Aksaraylı firmayı onayladı: Kuzey Boru halka arz oluyor

SPK Aksaraylı firmayı onayladı: Kuzey Boru halka arz oluyor

Aksaraylı Kuzey Boru halka arz oluyor. 5 ülkeye ihracat yapan şirket Borsa İstanbul’daki yerini almak için SPK’dan onayı aldı. Peki, Kuzey Boru sahibi kim, ne iş yapar, halka arz ne zaman?

SPK Aksaray’dan dünyaya boru ihracatı yapan Kuzey Boru’nun halka arzına onay verdi. Ağustos ayında Borsa İstanbul’a girmek için başvuru yapan şirket için gelen onay sonrası yatırımcılar Kuzey Boru hakkında araştırmalara başladı. Peki, Kuzey Boru sahibi kim, ne iş yapar, halka arz ne zaman?

KUZEY BORU NE İŞ YAPAR?

2001 yılında Aksaray merkezli kurulan şirket Kuzey Boru doğalgaz başta olmak üzere birçok alanda kullanılan plastik boru ve çeşitlerinin üretimini, borulara yönelik ek parça ve kaynak makinesi gibi ekipmanları ile bu borular için vana üretimi gerçekleştiriyor. Aynı zamanda üretilen ürünlerin kullanılacağı alt yapı projelerine destek veren şirket dünyada 5 ülkeye ihracat yapıyor.

icers.jpg

KUZEY BORU SAHİBİ KİM?

Kuzey Boru A.Ş yöneticileri arasında Mustafa Topgaç, Bülent Karaman ve Demet Karaman bulunuyor.

KUZEY BORU HALKA ARZ NE ZAMAN?

Kuzey Boru A.Ş halka arz için henüz talep toplama tarihleri kesinleşmedi. Şirketin izahnamesinde yer alan bilgilere göre 36.20 TL’den halka arz olacak şirketin halka arz gelirinin yüzde 50-60’ının Malatya CTP(cam elyaf takviyeli polyester boru) yatırımının finansmanında ve kalan yüzde 40-50’lilik kısmının ise kısa vadeli borçların azaltılması ve işletme sermayesinde kullanılacak. Eşit dağıtım yöntemiyle halka arzının olması beklenen şirketin Borsa İstanbul’daki halka açıklık oranı yüzde 24 olacak.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.