SPK’dan onayı aldı: Sur Yapı Tatil Evleri GYO halka arz oluyor

SPK’dan onayı aldı: Sur Yapı Tatil Evleri GYO halka arz oluyor

SPK art arda ikinci gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketinin halka arzını onayladı. Sürpriz bir bültenle halka arzına onay verdiği şirketlerden biri de Sur Tatil Evleri GYO oldu. Peki, Sur Tatil Evleri GYO sahibi kim, ne iş yapar, halka arz ne zaman?

SPK Sur Tatil Evleri GYO’nun halka arzına onay verdi. Haziran ayında yapılan başvuruyu onaylanmasının ardından yatırımcılar Sur Tatil Evleri GYO hakkında araştırmalara başlarken İlksayfa Gazetesi olarak Sur Tatil Evleri GYO hakkında bilgileri derledik. Peki, Sur Tatil Evleri GYO sahibi kim, ne iş yapar, halka arz ne zaman?

sur-yapi22.jpg

SUR TATİL EVLERİ GYO NE İŞ YAPAR?

Sur Tatil Evleri GYO resmi sitesinde yer alan bilgilere Antalya’da geliştirdiği projeleriyle müşterilerine otel konforunda devre mülk gayrimenkuller inşa ediyor. Sur Tatil Evleri GYO tarafından verilen bilgilere göre gayrimenkul ve turizm sektörlerini bir araya getirerek güvenli ve verimli bir yatırım imkanı sağlıyor. Şirketin Sur Yapı Tatil Evleri Antalya projesinde 1+1, 2+1 ve 3+1 evler yer aldığı 1+1 evlerin 4 kişi, 2+1 evlerin 6 kişi, 3+1 evlerin ise 8 kişi kapasiteye sahip olduğu aktarılırken ‘Kullandığın kadar öde' sistemiyle ömür boyu hesaplı tatil yapma imkanı ve kira getiri potansiyeliyle tatilden para kazanma fırsatı olduğu belirtiliyor.

SUR TATİL EVLERİ GYO SAHİBİ KİM?

2022 yılında Sur Yapı’nın iştiraki olarak kurulan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas olarak biliniyor. Sur Tatil Evleri GYO’nun üst kuruluşu olan Sur Yapı’nın 30 yıldan uzun bir süredir gayrimenkul, enerji ve perakende sektörlerinde faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

sur-tatil-evelri.jpg

SUR TATİL EVLERİ GYO HALKA ARZ NE ZAMAN?

Sur Tatil Evleri GYO halka arzında 49.18 TL’den 45 milyon lotun eşit dağıtım yöntemiyle dağıtılacağı bildirildi. Halka arzdan elde edilecek gelirin yüzde 10-15’inin işletme sermayesinde, yüzde 85-90’ında ise Sur Yapı Tatil Evleri Antalya projesinde kullanılacağı ve halka arzdan sonra şirketin halka açıklık oranının yüzde 18 olacağı aktarılırken şirketin talep toplama tarihleri henüz açıklanmadı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.