‘Sporcularımıza Başkanlık Değil, Ağabeylik Yaptık’

‘Sporcularımıza Başkanlık Değil, Ağabeylik Yaptık’

Türkiye Güreş Federasyonu 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda Musa Aydın, 187 delegenin desteğini alarak yeniden başkanlığa seçildi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda Musa Aydın, yeniden başkanlığa seçildi. Ankara'daki Holidayy Inn Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, 279 delegeden 197'si oy kullandı. Genel kurula tek aday olarak giren Aydın, oyların 187'sini alarak bir kez daha başkanlık görevine getirildi. 10 oy ise geçersiz sayıldı.

2018 YILI BÜTÇESİ 70 MİLYON 150 BİN LİRA

Divan başkanlığını Hacı Yusuf Yıldırım'ın yaptığı genel kurulda faaliyet ve denetim raporları da ibra edildi. Federasyonun 2017 yılı tahmini bütçesi 61 milyon lira, 2018 yılı tahmini bütçesi ise 70 milyon 150 bin lira olarak onandı. Musa Aydın'ın başkanlığındaki federasyonun yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle: Erkan Durdu, Gürkan İzzet Paksoy, Halil Bozdoğan, Hasan Eroğlu, Hüseyin Kaya, İsmail Kaşdemir, Mahir Biberoğlu, Mehmet Ayhan, Mustafa Çakır, Selahattin Uyan, Serdar Çinkılıç, Süreyya Yoğurtçu, Ünsal Kıraç, Zeki Gül.

BAŞKANLIK DEĞİL, AĞABEYLİK YAPTIK

Aydın, genel kurulda yaptığı konuşmada, ilk olarak 8 Nisan 2015'te federasyon başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, çalışmalara milli takım kamplarındaki psikolog, diyetisyen, kondisyoner ve fizyoterapist eksikliklerini tamamlayarak başladıklarını söyledi. Oluşturdukları 25 kişilik olimpik kurulla sporcuların performans, sağlık testlerini, psikolojilerini ve kilolarını takip ettiklerini dile getiren Aydın, “Sporcularımıza başkanlık değil, ağabeylik yaptık. 1,5 yıllık kısa kriz süresini iyi yönettik. 18 yıl aradan sonra 3 dünya şampiyonluğu, bayanlarda ilk defa Avrupa şampiyonluğu elde ettik. Olimpiyatlarda 52 yıl aradan sonra 5 madalya kazandık” diye konuştu.

SIKLET REKABETİ BAŞARIYI GETİRECEKTİR

Güreşin, Türk sporunun lokomotif branşı olduğunu belirten Aydın, “Bu çok ağır bir görev, kolay bir görev değil. Bu bilinç içerisindeyiz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı. Hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları olacak. Tokyo'da, İstiklal Marşı'mızı okutacağımızın sözünü veriyorum” şeklinde konuştu. “Geçen bir buçuk yıl süre içerisinde 2 ilde güreş lisesi çalışmalarını başlattık” diyen Aydın, “Şu anda birçok ilde spor liselerimiz mevcut ancak Türk sporuna hizmet etmediğini görüyoruz. Bu branş liselerinin kurulmasını inşallah önümüzdeki 4 yıllık süreçte bunu gerçekleştireceğiz. YİBO’lardan mezun olan çocuklarımız kaybolmadan güreş liselerine geçecekler. Buradan da kaybolmadan kulüplerimize ve milli takımlarımıza geleceklerdir. Böylelikle sıkletinde bir Tahamız veya Rızamız olmayacak. Alternatifli birkaç sporcumuz olacak. Yani sıklet rekabeti oluşacak o da başarıyı getirecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.