Staj ve çıraklık mağdurları Ankara’ya geliyor: “Haklıyız, kazanacağız”

Staj ve çıraklık mağdurları Ankara’ya geliyor: “Haklıyız, kazanacağız”

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, “Büyük Ankara Mitingi” öncesi gazeteilksayfa.com’a konuştu. Başkan Bal, “Bürokraside, devlet ricalinde, ulusal ve yerel basında sesimizi duymayan kalmadı. Haklıyız, kazanacağız” dedi.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu “Büyük Ankara Buluşması” mitingi için geri sayıyor. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin ardından, meslek liseleri staj ve çıraklık dönemi sigortasının emeklilik başlangıcı alınıp alınmayacağı konusu gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Türkiye genelinde örgütlenen vatandaşlar, 18 ilde dernek kurduktan sonra kısa sürede bir federasyon oluşturdu.

5.jpg

HERKES MAĞDURİYETİN FARKINDA

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Başkanı Murat Bal, “Sesimizi duymayan kalmadı. Gerek devlet rical-i, gerek bürokrasi, gerek ulusal ve yerel basın konunun ne kadar önemli olduğunu biliyor. Herkes yaşananların bir mağduriyet olduğunun farkında” dedi.

1.jpg

HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ

Stajyer ve çırakların fiili çalışma içinde olmadığı ve hizmet akitlerinin bulunmadığı şeklinde açıklamalar yapıldığını kaydeden Bal şöyle devam etti:

“Daha birkaç gün önce bir çırak kardeşimiz iş yerinde tonlarca ağırlıktaki pres makinesinin altında 16 dakika sıkışıp kaldı. Doktorlar duran kalbini 25 dakika boyunca çalıştırmaya gayret etti. Şu anda yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. Bu evladımız 14 yaşında, çıraklık okulundan dolayı o iş yerinde çalışıyordu. Bize fiili çalışma yok diyen, hizmet akitleri yok diyen herkesi Arda Tonbul kardeşimizin yoğun bakım odasının önüne bekliyoruz. Haklıyız ve kazanacağız”

2.jpg

BÜYÜK ANKARA MİTİNGİ

Murat Bal, Ankara Anıtpark'ta düzenlenecek mitinge tüm mağdurları davet etti ve hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Kalabalık grup 21 Ocak 2024 Pazar günü saat 12.00’de Ankara’da bir araya gelecek. Açık hava mitinginde hükümete seslenerek çözüm beklentilerini kamuoyuyla paylaşacak vatandaşlar, adalet taleplerini bir kez daha gündeme getirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum