STK’LARDAN TERÖRE LANET

STK’LARDAN TERÖRE LANET

IŞİD’in Sultanahmet’te gerçekleştirdiği terör saldırısı ülke genelinde olduğu gibi Ankara’da da lanetlendi.

ATO Başkanı Salih Bezci: “Terör saldırılarıyla ülkemizde kaos ortamı oluşturarak, korku yaymaya çalışıyorlar ancak emellerine ulaşamayacaklar.”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: “Hedef sadece Türkiye değil. Dünyaca ünlü Sultanahmet meydanında her milletten turist var. Yaralı ve ölenlerin çoğunluğunun yabancı olması bunu göstermektedir.”

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın: “Bu acımasız ve insanlıktan nasibini almamış terör örgütlerine tüm dünya birlikte mücadele yapmalıdır.”

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal: “İnsanlık dışı saldırılar İslam'ın temiz adının kirletilmesi amacına hizmet etmekten başka bir işe yaramamaktadır.”

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda gerçekleştirilen, 10 kişinin ölümü 15 kişinin de yaralanmasına yol açan terör saldırısını kınadı.

Olayın masum sivil halka yönelik acımasızca bir katliam olduğunu söyleyen Bezci,  “Türkiye böyle bir saldırıyı hak etmiyor. İnsanlara barışı ve huzuru çok görenleri, bu alçak ve hain saldırıyı gerçekleştirenleri, terörün her türlüsünü lanetliyoruz” diye konuştu.

‘TERÖRDEN MEDET UMANLARIN SONU HÜSRANDIR’

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Bezci, şunları kaydetti:  “Terör saldırılarıyla ülkemizde kaos ortamı oluşturarak, korku yaymaya çalışıyorlar ancak emellerine ulaşamayacaklar. Terörden medet umanların sonu hüsrandır, başka türlü bir son mümkün değildir. Saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı Allah rahmet eylesin. Yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun. Terör saldırılarını kınıyor, önlenmesi için atılacak her türlü adımı destekliyoruz”

‘HEDEF SADECE TÜRKİYE DEĞİL’

Terörün insanlık suçu olduğunu ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tarihi meydanda masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın bu hain ve insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Hedef sadece Türkiye değil. Dünyaca ünlü Sultanahmet meydanında her milletten turist var. Yaralı ve ölenlerin çoğunluğunun yabancı olması bunu göstermektedir. Yapanları lanetliyoruz. Türkiye yoluna kardeşliğine, birliğine ve dirliğine sahip çıkarak devam edecektir. Yapanlar güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanıp gereken ceza verilecektir. Ancak terörle mücadelede tüm devletlerin elini taşın altına koyması kaçınılmazdır. Patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerimi ifade ederken, yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

‘TERÖRÜN DİNİ, İMANI VE MİLLİYETİ OLMAZ’

Tarihi Sultanahmet meydanında yaşanan terör saldırısının bütün insanlığa yapılmış bir saldırı olduğunu belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Bu terör artık bir insanlık suçudur. Tüm insanlık ve devletler artık ellerini taşın altına koymalıdır. Terörün dini, imanı ve milliyeti olmaz. Bütün dünya teröre karşı omuz omuza vererek mücadele edilmelidir. Masum insanlara karşı kimden ve nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın bu hain ve insanlık dışı saldırıları nefretle kınıyorum. İstanbul Sultanahmet’te meydana gelen ve çoğunluğu turistlerin yer aldığı saldırıda hedefin sadece Türkiye’nin olmadığı görülmektedir. Yani terörün hedefinde bütün insanlık ve dünya bulunmaktadır. Bu acımasız ve insanlıktan nasibini almamış terör örgütlerine tüm dünya birlikte mücadele yapmalıdır. Türkiye olarak yolumuza kardeşlik, birlik, beraberlik ve dirlik içerisinde tek yürek olarak yürümekten başta çaremiz yoktur. Bu terör olaylarının arkasındaki tüm şer güçler güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanıp gereken cezaları kısa zamanda verileceğine inancımız tamdır. Patlamada hayatını kaybedenler için taziyelerimi ifade ederken, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise “İnsanlık dışı saldırılar İslam'ın temiz adının kirletilmesi amacına hizmet etmekten başka bir işe yaramamaktadır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.