STK’lardan Ulus atağı

STK’lardan Ulus atağı

MÜSiAD ve TÜGİAD'ın Ankara şubelerince düzenlenen "Ortak Değer Ankara" toplantısının ana gündemini Ulus oluşturdu. MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal, Ulus'a acilen çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye Genç İşadamları Derneği'nin (TÜGİAD) Ankara şubeleri "Ortak Değer Ankara" toplantısı düzenlendi. MÜSİAD Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yaptığı toplantıda; Ankara'nın ekonomisi genel hataları ile masaya yatırıldı. Toplantıda ekonomik canlılığı giderek azalan Ulus'un ekonomik dönüşümü de gündem maddeleri arasındaydı. Toplantıda, Ankara'nın kalbi Ulus'ta esnafı ve yatırımcıyı eski günlerine taşıyacak, bölgeyi yeniden ayağa kaldıracak girişimlerin yapıldığına ancak, bu girişimlerin bir türlü istenilen sonucu vermediğine değinildi.
MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal, TÜGİAD Ankara Ercan Kahraman, "Ortak Değer Ankara" Başkent Ankara'nın ekonomik sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşerek, fikir alışverişinde bulundular. Toplantıda iki sivil toplum kuruluşlarının yönetim kurulları hazır bulundu. 

YERLİ SANAYİNİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Ankara'daki STK'ların ortak bir paydada buluşarak, Başkent'in sorunlarının çözümünde birlikte hareket etmesinin gerekli olduğunu vurguladı. Erdal, Afrin'e düzenlenen 'Zeytin Dalı Harekâtı'na da değinerek, Türkiye'nin ulusal savunmasında yerli ve milli üretime dayalı bir sanayinin önemini bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. 

SANAYİCİNİN MUHTAP ALINMASI GEREKİYOR

TÜGİAD Ankara Başkanı Ercan Kahraman ise Ankara'nın yararı için atılacak her adımda MÜSİAD Ankara ile iş birliği içinde hareket edeceklerini vurguladı. Kahraman, Türkiye'nin güçlü sanayiye sahip olmasının artık bir zorunluluk olduğunu ifade ederek, bu yönde atılacak adımlarda mutlaka Türk sanayicisinin muhatap alınması gerektiğini söyledi. Kahraman, Ankara'da ihracatın güçlenmesi için direkt uçuşların sayısının artırılmasında fayda gördüklerini de vurguladı. 

"ÇOK BÜYÜK TALİHSİZLİKLER OLDU"

Ulus sorununu her fırsatta dile getirdiklerini ve yapılması gereken başlıkların üzerinde titizlikle durduklarını söyleyen İlhan Erdal, "Ankara'nın ne yazık ki çok büyük talihsizlikleri oldu. Başkent sahiplenilmedi. Artık bundan sonra önümüze bakmalı ve yapılması gerekenler noktasında hızlı adımlar atmalıyız. Burası Başkent ve ne yazık ki hala bir stadyumumuz yok. Ulusal arenada boy gösterebilmek için bu gibi detaylar çok önemli. Biz Ankara Platformu adı altında bu gibi gündem maddeleri üzerinde yoğunlaşıyoruz" dedi. Erdal, Ulus'un eski canlılığına kavuşması için bir türlü gerekli çabanın gösterilmediğini de sözlerine ekleyerek: 
"Hacı Bayram ve Rüzgârlı Sokak'a bir bakın. Bir saatten sonra oralarda kimseyi göremezsiniz. Ankara'ya misafir getirdiğinizde alıp AVM mi gezdireceksiniz? Bu mesele hepimizin meselesi. MİA 2 projesi Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından sahiplenildi. Bu çok sevindirici. Siteler esnafı kan ağlıyor. Ankara'nın mobilyası İnegöl'den daha değerli. Neden İnegöl ön planda? Bunları düşünmek gerekiyor."

"ANKARA İÇİN HER ADIMA VARIZ"

Düzenlenen tanışma toplantısının her iki STK için çok güzel bir adım olduğunu söyleyen Ercan Kahraman, bundan sonraki süreçlerde MÜSİAD Ankara ile birlikte bir yol haritası çizilmesinin gerekliliğini anlattı. "Ankara'nın değerine değer katacak her adımda varız" diyen Ercan Kahraman şöyle konuştu: 
"Katma değer üretecek işler yapmak ve ihracatımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Genç iş adamlarımız bulundukları bölgeler için katma değer üretecek işler yapmalı. Ankara'nın yavaş yavaş memur kenti imajından sıyrıldığını görüyoruz. Türkiye sanayisinin yüzde 25-30'unu Ankara oluşturuyor. Aynı zamanda Ankara, sağlık sektörü ve ileri teknolojileri ile ön planda. Bu teknolojik gelişmeleri daha fazla yakından takip etmek ve çağın gerisinde kalmamak gerekiyor" . 

TÜM YÖNLERİYLE ANKARA RAPORU

'Tüm Yönleriyle Ankara Ekonomisi Raporu' hazırladıklarını da anımsatan Ercan Kahraman rapor başlıklarını da anımsatarak; çalışmada kentleşme sorunu, turizm konusundaki yetersizlik direkt uçuşların azlığı, trafik yoğunluğu gibi konuların üzerinde durduklarını söyledi. MÜSİAD Ankara ve TÜGİAD Ankara yöneticileri Ankara için tekrar bir araya geleceklerini belirttiler.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.