Süleyman Çakır bu yıl da unutulmadı

Süleyman Çakır bu yıl da unutulmadı

2003 yılında yayın hayatına başlayan Kurtlar Vadisi’ndeki Süleyman Çakır karakteri, 20 yıl önce bugün vurularak hayatını kaybetti. Dizi 2005 yılında yayın hayatına son vermesine ve aradan 20 yıl geçmesine rağmen Çakır karakteri hala unutulmadı.

Kurtlar Vadisi dizisinin efsane karakteri Süleyman Çakır, ölüm yıldönümünde unutulmadı. Oktay Kaynarca'nın hayat verdiği 'Süleyman Çakır' karakteri 20 yıl önce bugün (8 Nisan 2004) dizide senaryo gereği vefat etmişti. Dizinin seyircileri, Süleyman Çakır'ın ölümünün ardından gıyabında cenaze namazı kıldırmış, mevlit okutmuş ve gazeteler aracılığıyla başsağlığı dileklerinde bulunmuştu.

cakir-2.jpg

SÜLEYMAN ÇAKIR KİMDİR?

Kurtlar Vadisi’ndeki Süleyman Çakır karakteri, ünlü oyuncu Oktay Kaynarca tarafından canlandırılmış kurgusal karakterdir. Süleyman Çakır, 1964 yılında dünyaya gelmiştir. Küçük yaştayken cami avlusunda babasının vurulduğuna şahit olur. Babasının vefatından sonra annesinin yaptığı nohut pilavı satarak hem kız kardeşi Derya'ya hem de annesi Emine Çakır'a bakar.

Satış yaptığı bir gün kız kardeşine zor kullanan bir zabıtayı öldürerek hapse girer. Annesi ve kız kardeşine bakacak kimse kalmazken Çakır, hapiste Duran Emmi ile tanışınca Duran Emmi ona ve ailesine kol kanat gerer. Süleyman Çakır, Duran Emmi aracılığıyla mafyaya girer ve namı büyük bir kabadayı olur. Çakır, yer altı dünyasının ünlü ismi armatör Laz Ziya'nın kızı Nesrin Yılmaz ile evlenir. Çakır’ın bu evliliğinden iki çocuğu dünyaya gelir.

cakir-4.jpg

SÜLEYMAN ÇAKIR NEDEN ÖLDÜ?

Zararlı maddeye savaş açan ve İstanbul'da bir konferansta Baron'a suikast düzenlenleyen Süleyman Çakır, Kurtlar Konseyi'nin hedefi haline gelir. Baron Mehmet Karahanlı, Testere Necmi'den Cerrahpaşalı Halit'in Süleyman Çakır'ı öldürmesini ister. Halit tarafından pusuya düşürülerek ağır yaralananan Süleyman Çakır, tüm müdahalelere rağmen 8 Nisan 2004'te tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeder.

OKTAY KAYNARCA’DAN 20. YIL VİDEOSU GELDİ

Süleyman Çakır karakterine hayat veren Oktay Kaynarca, Çakır’ın ölümünün 20. Yılı vesilesiyle sosyal medyadan video yayınladı. Ünlü oyuncu yayınladığı videoda “Rahmetlinin 20. Sene-i devriyesinde Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, güzel adamdı” dedi. Öte yandan sosyal platform olan X’te binlerce paylaşım yapılırken, “Süleyman Çakır” başlığı Türkiye’nin gündeminde üst sıralara kadar yükseldi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.