Taklacı: Odamıza kayıtlı birçok mağdur var ricamız sorun çözülmeli

Taklacı: Odamıza kayıtlı birçok mağdur var ricamız sorun çözülmeli

Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, “EYT’de Staj ve çıraklık başlangıcı sigorta başlangıcı olmalı bu sorun biran önce çözülmeli" dedi.

Gazetemize konuşan Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, “EYT’de Staj ve çıraklık başlangıcı sigorta başlangıcı olmalı binlerin yaşadığı bir sorun biran önce çözülmeli" dedi.

HEP YANINIZDA OLDUK

Başkan Taklacı, “Bu güne kadar staj mağdurlarının yanında olmaya devam ettik. EYT ile başlayan SGK ve BAĞ-KUR’un birleşimi ile başlayan süreçten itibaren hep yanlarında olduk. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Sektörümüzde işe başlayan bir çırağımız 16 yaşında çalışma hayatına başlıyor. 4 yıl boyunca hem sahada fabrika ve atölyelerimizde çalışıp hem de çıraklık okuluna gitti. Bu şekilde çırağımız 18 yaşına girdi. Biz sadece bir gün istiyoruz. Esnaf ve sanatkârlar olarak bir gün istiyoruz. Staj Mağduru EYT’li kardeşlerimizin sorunu çözülmeli” ifadelerini kullandı.

43f8c1a0-80f6-4ebd-8fe6-c3acb32aedbe.jpg

SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ

Taklacı, “Devletimizden ricamız bu konuda bir an önce çözüm bulunarak mağduriyet giderilmeli bizim meslek odalarımıza bağlı birçok mağdur üyemiz var. Bu mağduriyeti dile getirerek sesimizi duyurmak istiyoruz. Staj ve çıraklık başlangıcı sigorta başlangıcı olmalı binlerin yaşadığı bir sorun biran önce çözülmeli. Biz diyoruz ki BAĞ-KUR ve SGK eşitlensin ve staj mağduriyeti giderilsin. Meslek odaları olarak bizlerin mağdur arkadaşlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Bunun için burada sizlerle beraberim Türkiye Ağaç İşleri Federasyonu olarak sizlere destek veriyoruz. Mağduriyetinizin biran önce giderilmeli her zaman mağdur kardeşlerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Salih Çifci/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum