Tarihi Ulus Hali’nde otopark mağduriyeti: Hem esnaf hem vatandaş şikayetçi

Tarihi Ulus Hali’nde otopark mağduriyeti: Hem esnaf hem vatandaş şikayetçi

Tarihi Ulus Hali’ndeki esnaflar ve müşteriler otopark mağduriyeti yaşıyor. Araç park edecek yer bulamayan esnaflar, çözüm bekliyor.

Ankara'nın gözde alışveriş noktalarından biri olan ve yeni yüzüyle tekrar hizmet vermeye başlayan Tarihi Ulus Hali, bu defa otopark sorunuyla gündemde. Halin Anafartalar Belediye Çarşısı tarafındaki girişinde yer alan yola park eden araçlar mağduriyet yaratıyor.

foto4.jpg

ESNAF DA VATANDAŞ DA ŞİKAYETÇİ

Hal ve çevresindeki esnaflar, araçlarını park edecek yer bulamamaktan şikâyet ederken, vatandaşlar da park halindeki otomobiller nedeniyle yürümekte zorlandıklarını belirtiyor. Esnaflar, otopark sorunun çözülmesini isterken, vatandaşlar da bölgeye araç parkının engellenmesini talep ediyor.

foto5.jpg

Tarihi Ulus Hali’ne alışveriş yapmak için gelen vatandaşlar, yayaların geçişini engelleyecek şekilde yan yana park eden araçların çekilmesini talep etti. Otomobillerin arasından ellerinde poşetlerle geçmek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bir an önce çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Esnaflar ise işe arabayla geldikleri zaman park edecek yer bulamadıklarını belirtti. Ayrıca esnaflar, dükkanlarına mal geldiği zaman araçların yanaşmakta da zorlandığını ifade etti.

foto2.jpg

HAL’İN İÇİ YAPILDI, DIŞI KALDI

Tarihi Ulus Sebze Meyve Hali, 6 Ekim'de başlayan yenileme çalışmaları sonrası 20 Aralık’ta yeniden hizmete açıldı. Yağmur suyu hattı ve çatı sistemi tamamen değiştirilen Halin zeminine granit parke döşendi. Haldeki tüm tezgahlar baştan aşağı yenilendi.

Halin içi bambaşka bir görünüme kavuşurken, dışı aynı kaldı. En büyük sıkıntının otopark olduğunu belirten esnaflar ve müşteriler, yetkililerden çözüm bekliyor.

Kaynak:Berat Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.