“Tarihin Huzurunda” temalı yağlı boya resim sergisi

“Tarihin Huzurunda” temalı yağlı boya resim sergisi

Yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli sergiler açan, Ressam Mustafa Kaya Akozan, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde yarın akşama kadar “Tarihin Huzurunda” temalı yağlı boya resim sergisi ziyaretçilerini bekliyor

Ressam Mustafa Kaya Akozan, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde 13 – 19 Kasım tarihleri arasında “Tarihin Huzurunda” adlı yağlı boya resim sergisi vatandaşların beğenisine sunuldu. 
Tablolarında Türk tarihinin büyüklerini resmettiğini çünkü hem onlara bir hayranlık duyduğunu hem de bu tarihi şahsiyetleri bugünlerde daha çok hatırlama ihtiyacımız olduğunu belirten Akozan, “Bazı tablolarımın içeriğine Türk tarih ve kültüründen çeşitli semboller ekledim. Bu insanlar ve semboller kendi kültür coğrafyamız için çok önemli ancak maalesef bilinmiyorlar. Atalarımızı ve simgelerimizi bilmiyoruz mesela, halı desenlerimizi dahi tanısak ve bilsek yeterli olabilir. Bu desenler çok değerli anlamlar barındırmaktadır. 

30 YIL ÖNCE ÇİZDİĞİM TABLO BURADA

Yurt içinde ve dışında sergiler açtığını belirten Akozan, “Burada 30 yıl önce resmettiğim tablom var, 36 Osmanlı Sultanını resmettim ve diğer 49 tablom ise Türk kültür ve tarihinin örneklerini barındırıyor. Bunlar arasında; Ahi Evran, Ziya Gökalp, Kür Şad, Mehmet Akif Ersoy, Alp Er Tunga gibi değerli şahsiyetler var. Onları daha çok tanıyıp daha çok öğrenmeliyiz” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ YOZLAŞIYOR

Akozan, serginin temasının neden “Tarihin Huzurunda” olduğunu ise şu sözlerle açıklıyor, “Bir insanın milletini, kültürünü, örf ve adetlerini, düşünce sistemini, kutsallarını, milli ve manevi büyüklerini ve ne yazık ki dinini bilmemesi büyük eksikliktir. Bu değerler binlerce yılın tecrübelerinden süzülerek gelen ve gerçekçi birikimlerdir ve milletimizin tecrübe, bilgi ve kültürlerinin özüdürler. Fakat ne yazık ki günümüzde o kadar imkâna rağmen; televizyonlarda gördüğümüz şekilde İstiklal Marşı’nı, kula kul olan, Allah’a kulluğu unutan, aklını kullanmayan, vatan-millet-özgürlük-din ve devletin önemini kavrayamayan, kültür ve sanattan uzak yetişen gençler görülmekte ve yetişmektedir. İşte bütün bu eksikliklerin giderilmesinde bir nebze katkımız olması düşüncesiyle “Tarihin Huzurunda” konulu yağlı boya resim sergisi hazırlanmıştır.

DEĞERLERİMİZİ KORUYORUZ

Aynı zamanda “Ahi Kültür ve Sanat Derneği” Genel Başkanı olan Mustafa Kaya Akozan, “Ahilik ve dernek hakkında, “Ahilik, Türk illerinde yayılmış bulunan sosyal ve kültürel ağırlıklı dini ve mesleki karakterli kurumlardır. Bu birlikler, insanlar arasında dayanışma ve yardımlaşma kurmak için çalışmışlardır. Bizler, Ahi Kültür ve Sanat Derneği olarak; milli, manevi değerlerimizin ve kültürümüzün insanımıza tanıtılması ve bu gün uygulandığında sanat, siyaset ve ekonomi hayatımıza kazandıracakları hakkında çalışmalar ve faaliyetler yürütmekteyiz.” diye kaydetti.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.