TARIM VE ORMAN İNSANIN VAZGEÇİLMEZİDİR

TARIM VE ORMAN İNSANIN VAZGEÇİLMEZİDİR

Tarım-orman hizmet kolu çalışanlarının objektifinden yansıyan “Anadolu’da Tarım, Orman ve İnsan” temalı fotoğrafların yer aldığı sergi, Kızılay Metrosu'nda açıldı. Açılışta konuşan Toç-Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, tarım ve ormanın insan için vazgeçil


ADEM GÜRSOY - HABERVAKTİM
Tarım ve Orman Çalışanları Sendikası (Toç-Bir-Sen) tarafından düzenlenen “Anadolu’da Tarım, Orman ve İnsan” temalı fotoğraf sergisi, Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde düzenlenen programla sanatseverlerin ve başkentlilerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışı, Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya'nın yanı sıra Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Onursal Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Orman Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Ünal, Memur-Sen'e bağlı sendikaların başkanları, milletvekilleri, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.
ANADOLU’DA TARIM, ORMAN VE İNSAN
Tarım ve orman kolu çalışanlarının tarım ve orman alanlarından yakaladıkları karelerden oluşan sergide Anadolu'da tarım, orman ve insan konusu işlendi. Fotoğraflar arasından Yılmaz Bolat'ın objektifinden Eskişehir Mihallıca’nın Yalınkaya köyünden Zeliha Gündoğan’ın öküzleriyle çift sürdüğü fotoğraf karesi birinci oldu. Birinci olan fotoğrafa konu olan Zeliha Gündoğan, eşi Şükrü Gündoğan ile birlikte sergiye davet edildi.
BU KARELERDE ALIN TERİ VE EMEK VAR
Büyük ilgi gören açılışta konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, tarım ve ormanın insan için vazgeçilmez unsurların başında gelen alanlar olduğunu ve bu hizmet kolunda faaliyet göstermenin bu nedenle büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Genel Başkan Kaya, Toç Bir-Sen olarak; kamu çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarında uluslararası normların ve standartların yakalanması adına verdikleri mücadelenin yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlerine de hız kesmeden devam ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Yetkili sendika olarak düzenlediğimizi bu sergi ile hem tarımımızı hem ormanlarımızı hem de Anadolu’muzun cefakar ve fedakar insanlarını büyük kentlerdeki insanlarımıza ayna tutarak kesitler sunmak istedik. Aziz milletimize, ülkemize ve gönül coğrafyalarımıza ayna tutarak güzel bir fotoğrafla, insanımızın zihnine ve gönlüne dokunmaya çalıştık. Sergimiz, aynı zamanda ülkemize ve insanımıza daha yakından bakmaya vesile olsun istedik”
ANADOLU KADINININ TEMSİLCİSİ
Açılış programına, birincilik ödülünü alan Yılmaz Bolat’ın fotoğraf karesinde yer alan Zeliha Gündoğan ve eşi Şükrü Gündoğan da katıldı. “Zeliha Teyze’miz ilerlemiş yaşına rağmen tüketici değil, üretici, çilekeş, vefakar bir Anadolu kadını” diyen Kaya şunları söyledi: “Üretici ve üretken olmanın, çalışmanın en güzel örneğini gösteriyor. Biz de Zeliha annemizi siz değerli dostlarımızla buluşturmak için davet ettik. Zeliha annemiz de bizi kırmayarak Eskişehir’in Mihallıca’nın Yalınkaya köyünden Ankara’ya geldi, bizlerle buluştu. Bugün Zeliha Teyze’miz binlerce Anadolu kadınını temsilen buradadır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

Büyük ilgi gören sergi üç gün boyunca Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde Başkentlilerin ve sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.