Tavuklu pilav 100 kişiyi hastanelik etti

Tavuklu pilav 100 kişiyi hastanelik etti

Bursa’nın İnegöl ilçesinde mevlit etkinliğinde ikram edilen tavuklu pilavı yiyen yaklaşık 100 kişi, mide bulantısı ve kusma şikâyetleriyle hastaneye başvurdu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İnegöl’ün kırsal Çitli Mahallesi’nde düzenlenen 2’nci Geleneksel Mevlid-i Şerif ve Pilav Günü etkinliğinde katılımcılara tavuklu pilav ikram edildi. İddiaya göre yemeğin tüketilmesinden yaklaşık üç saat sonra bazı kişilerde mide bulantısı ve kusma belirtileri ortaya çıktı.

Rahatsızlanan vatandaşlar, İnegöl Devlet Hastanesi’ne başvurarak tedavi altına alındı. Hastaneye gidenlerin sayısının yaklaşık 100’e ulaştığı, yeni başvuruların da olabileceği bildirildi.

YEMEKLERDEN NUMUNE ALINDI

Yaşanan olayın ardından jandarma ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine etkinlikte ikram edilen tavuk ve pilavdan laboratuvar incelemesi yapılması amacıyla numuneler alındı. Rahatsızlıkların kesin nedeni, yapılacak analizlerin ardından belirlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.