TDV’DEN DÜNYAYA CAMİ SEFERBERLİĞİ

TDV’DEN DÜNYAYA CAMİ SEFERBERLİĞİ

Kurulduğu günden bu yana büyük işlere imza atan TDV, şimdiye kadar yaptığı hizmetlerini Habervaktim ile paylaştı. Ülkemizde bugüne kadar 3 bin 421, 25 ülkede ise 100’ün üzerinde cami ve eğitim binası yaptığını duyurdu.


EZANSIZ ÜLKE KALMAYACAK
Türk Cumhuriyetleri’ne, Kırım’a, Kafkasya’ya Balkanlar’a, Afrika’ya, Asya’ya Pasifik’e ve Güney Amerika’ya kadar hizmetlerini ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) ezan sesine hasret Müslümanların ihtiyacına kulak verdi. Dünyanın her yerine sayısız cami yapan TDV, halen 8 ülkede cami inşaatlarının sürdüğünü 7 ülkede de yer tahsis ve projelendirme olmak üzere toplam 15 caminin işleminin devam ettiğini duyurdu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM -

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile birlikte dünyada cami inşasının bayraktarı oldu.1975 yılında kurularak cami inşa çalışmalarına başlayan TDV, ilk olarak 1967 yılında yapımına başlanan Ankara Kocatepe Camisi’ni tamamladı. Vakıf, o günden sonra hem yurt içinde hem de yurt dışında binlerce cami ve eğitim binasını hizmete açtı.
YURTİÇİ-YURTDIŞINA BİNLERCE CAMİ
Habervaktim ile paylaşılan bilgilere göre, TDV bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100’ün üzerinde cami ve eğitim binası yaptı. Sovyet Birliği’nin yıkılması ile kurulan Türk Cumhuriyetleri’nde, Kırım’da, Kafkasya’da ve Balkanlar’da hızlı bir şekilde onlarca cami inşa eden TDV, Afrika, Asya Pasifik ve Güney Amerika ülkelerine kadar hizmetlerini taşıdı.
EZAN HASRETİ GİDERİLİYOR
Projeleriyle dünyanın her yerinde kendinden söz ettiren TDV, ezan sesine hasret kalan Müslümanlar için de ABD, İngiltere, Haiti, Belarus, Filipinler gibi ülkelerde cami çalışmalarına devam ederken geçtiğimiz aylarda Rusya’da yapımı tamamlanan Moskova Camii’nin açılışı yapıldı. Halen 8 ülkede cami inşaatları sürerken 7 ülkede de yer tahsis ve projelendirme olmak üzere toplam 15 caminin işlemleri devam ediyor.
GAZZE’YE 9 CAMİ YAPILACAK
Gazze’de de İsrail tarafından yapılan bombalama sonucu yıkılan 9 caminin geçtiğimiz ay temelini atan TDV, Mescid-i Aksa Cami’nin tahrip olan dış duvarları ve çatı çinileri ile Kırgızistan’daki İmam Serahsi Türbesi’nin restorasyonunu yaptı. Öte yandan vakıf; bugüne kadar cami, mescit, Kur’an kursu, müftülük, eğitim merkezi ve lojman olmak üzere mülkiyeti kendine ait 11 bin 858 hizmet binasını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmetine tahsis etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.