Tecrübesiz Öğretmen Kalmayacak

Tecrübesiz Öğretmen Kalmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı yeni çıkardığı yasal yönetmelik ile yeni atanan öğretmenlere eğitim verecek. Yeni atanan öğretmenlerin seçtiği ilde 5 okul tercih etme hakkı olacak. Bu okulların birinde danışman öğretmen tarafından eğitim alacak olan öğretmenler Ey

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama ve göreve başlatma kriterlerinde bazı değişikliklere gitti. Artık öğretmenler şubat döneminde atanacak. Hemen göreve başlayamayacak, ikinci dönem boyunca meslekte 10 yılını doldurmuş, mesleğinde fark oluşturmuş deneyimli öğretmenlerin yanında mesleğin inceliklerini öğrenecek.

EYLÜL AYINDA ASLİ GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Yeni atanan öğretmenler ayrıca okul yönetimi ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde milli eğitimin işleyişi hakkında bilgi edinecek. Eylül ayında yeni eğitim-öğretimin başlamasıyla görevine başlayabilecek. Böylece öğretmenler bir oryantasyon ve hazırlık sürecinden sonra derse girmiş ve hazır bulunma düzeyi artırılmış olacaktır.

51 İLDE DANIŞMAN ÖĞRETMENLER OLACAK

Öğretmenlerin eğitimi için 51 ilin milli eğitim müdürlüğü görevlendirildi. Dün ve önceki gün İstanbul’da bakanlık tarafından düzenlenen eğitim semineriyle 51 ilin milli eğitim müdürüne eğitim verildi. Önümüzdeki pazartesi yeni atanan öğretmenlerin okullar belirlenecek. Danışman öğretmenlik bir proje değil, getirilen yasal yönetmelikle artık öğretmen adaylarının atamaları şubat ayında gerçekleşecek. Şubat ayından eylül ayına kadar tecrübe kazanan öğretmenler eylül ayında asli olarak atandıkları bölgelerde eğitim öğretim yılına başlayacak.

DANIŞMAN ÖĞRETMENLERE DE EĞİTİM

Bu süre içerisinde öğretmenlerin aylık maaş verilecek. Ankara’da şuan atanan 30 bin öğretmenden 8 bin öğretmen hizmet verilebilecek. Ankara’da danışman olarak seçilen 2 bine yakın öğretmen ise eğitim alacak, eğitim 2 veya 4 gün sürecek. Eğitimde danışman öğretmenlere yeni atanan öğretmenlere nasıl davranacakları, üslup, tecrübelerini aktarma vb. konularda bili verilecek. 

KİMLER DANIŞMAN ÖĞRETMEN OLABİLECEK

Bulunduğu ilde adaylık süreci dâhil en az 10 yıl öğretmenlik hizmeti olanlar. Alanında fark oluşturan öğretmen seçilecek. Ulusal ve Uluslararası projelerde koordinatör, danışman veya katılımcı öğretmen olarak görev alanlar. Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlayan öğretmenler. İletişim becerisi ve temsil yeteneği güçlü olan öğretmenler danışman öğretmen olarak seçilebilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.