Tehlikeli YOLCULUK

Tehlikeli YOLCULUK

Katı atık toplayarak geçimini sağlayan vatandaşlar her gün kilometrelerce yol gidiyor. Araçlar için ayrılmış trafikten ilerleyen bu kişiler ekmek parası için hayatlarını tehlikeye atıyor.

Sokaktan topladıkların kağıt, plastik gibi malzemeleri satarak yaşamını sürdüren vatandaşların bir iş yerleri bulunmuyor. Bütün gün cadde, sokak demeden dolaşarak katı atık topluyorlar. Geçtikleri yollar üzerinde işlerine yarayacak malzemeyi heybelerinde topluyorlar. İki tekerli el arabaları ile Başkent’te ayak basmadık yer bırakmıyorlar. Araç trafiğine ayrılmış yollardan da korkusuzca geçen toplayıcılar tehlikeyle burun buruna geliyor.

Yoğun trafik arasında yol kenarından el arabalarıyla ilerleyen vatandaşların görüntüsü insanları tedirgin ediyor. Mevlana Bulvarı üzerinde seyreden trafikte görülen toplayıcılar peş peşe ilerledi. Yoğun trafiğin olduğu akşam saatlerinde bulvarda toplayıcıları gören vatandaşlar tekrar tekrar bakarak korkusuzluklarına hayret etti. Ekmek parası için geçtikleri tehlikeli yollar ibretlik görüntüler oluşturuyor. Geçimini sağlamak için hayatını tehlikeye atan bu kişiler her gün bu şeklide birçok yolu geçiyor. Bu tehlikeli yolculuk ile yaşamlarını devam ettiriyorlar.

HAKAN ŞAHİN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.