Tehlikeli Yürüyüş

Tehlikeli Yürüyüş

Trafik sıkıntısının devamlı yaşandığı Fatih Köprüsü’nde bu sefer de vatandaşları isyan ettiren bir durum yaşanıyor. Fatih Köprüsü üzerinden karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar tek kişinin bile sığmadığı kaldırımda yürümek zorunda kalıyor.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Sık sık yaşanan trafik sorunuyla gündeme gelen Fatih Köprüsü yayalar için büyük tehlike oluşturuyor. Köprü üzerinden karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşlar bir kişinin bile zor sığacağı kaldırım üzerinde yürümek zorunda kalıyor. Karşıdan bir vatandaşın gelmesi durumun ise bir vatandaş yola iniyor.

YAYA YOĞUNLUĞU OLDUKÇA YÜKSEK

Dışkapı ve Keçiören arasında bulunan Fatih Köprüsü’nde kaldırımın bulunmaması vatandaşlar için büyük tehlike teşkil ediyor. Özellikle bölgede bulunan Dışkapı Hastanesi ve Ankara Üniversitesi Ziraat ve Veteriner Fakültelerinin güzergâhında olan yolda yayaların yoğunluğu da oldukça yüksek. Hastaneye ve üniversiteye gitmek zorunda kalan vatandaşlar mecburen bu tehlikeli yolu kullanmak zorunda kalıyor.     

BÜYÜK TEHLİKELER ATLATIYORUZ

Özellikle Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri bu durum nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Dersten çıkıp yaklaşık 20 dakikalık tehlikeli yolu yürümek zorunda kaldıklarını ifade eden bir öğrenci, “Neredeyse her gün buradan geçiyorum, bazen ileride bir üst geçit var oradan geçiyorum, bizim için çok zor oluyor.  Hem büyük tehlikeler atlatıyoruz hem de vakit kaybı yaşıyoruz. 20-25 dakika sürüyor iki yerin arası, derslere geç kalıyoruz, bazen hocalarımız derse almıyor. Bu durumun biran önce düzeltilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞIYOR

Tek kişinin bile sığamadığı kaldırımlarda bulunan yol aydınlatma direkleri de vatandaşlara zor anlara yaşatıyor. Vatandaşların karşı karşıya geldiği durumlarda ise bir vatandaş yola inmek zorunda kalıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı Fatih Köprüsü’nde vatandaşların bu riskliyürüyüşü yapması büyük tehlike oluşturuyor. Vatandaşlar daha önce köprüde bulunan merdivenlerin tekrardan hızlı bir şekilde yapılmasını bekliyor.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.