Tekstil Sektöründe Kendimize Güvenelim

Tekstil Sektöründe Kendimize Güvenelim

Başkan Murat İnanç, marka takıntılarımızdan kurtularak kendi ürünlerimize yönelmemiz gerektiğini belirterek, tekstilin vazgeçilmeyecek bir sektör olduğunu söyledi.

 

SÜLEYMAN TOKER/HABERVAKTİM-

 

Öz İplik-İş Sendikası Başkanı Murat İnanç, tekstil sektöründe yaşanan sorunları Habervaktim'e anlattı. İSO 500 şirketlerinin yarıdan fazlasını tekstilin oluşturduğunu aktaran İnanç, hiçbir şekilde tekstilden vazgeçilemeyeceğini belirtti. İnanç, "Türkiye markaların fason üssü olmuş durumda. Bu durumu yıkmak için sanayicimizi tekstil sektörüne yönlendirmemiz gerekir.  Bu yönlendirme ile kayıt dışı istihdamın da önüne geçilebilir. Biz ülke olarak ürünlerimize güvenelim, batılıları değil kendimizi met edelim" dedi.

TÜRKİYE MARKALARIN FASON ÜSSÜ OLDU

Ne yapılırsa yapılsın tekstilden vazgeçilemeyeceğini, vazgeçilse bile yerinin doldurulamayacağını belirten İnanç, doğduğumuz zaman kundakta, öldüğümüz zamansa kefende bile tekstilin kullanıldığını söyledi. İnanç, "Türkiye markaların fason üssü olmuş durumda. Sendika olarak bunu yıkmaya çalışıyoruz. Bu durum beraberinde kayıt dışı istihdamı da arttırıyor. Tabi geç kaldığımız içinde kendimize pazar bulamıyoruz. Ortadoğu ve Afrika da pazar çeşitliliğini sağlayarak az da olsa rahatladık. Bize yön verecek devlettir. Sendika olarak Balkan ülkelerindeki sendikalarla ilişki içerisindeyiz. Türkiye ürünlerinin kalitesini herkes biliyor. Kendimizden utanmamamız gerekir. Kendimizi överek öne çıkarmamız gerekir" diye konuştu.

SENDİKALAR İKTİDARLARIN MUHALİFİDİR

Sendika olarak hiçbir partinin gizli yandaşı olmadıklarını söyleyen İnanç, "Amerikan bir sendikacıyla anlaşma imzalarken bize hükümetle aramızın nasıl olduğunu soruyor. Biz bir sendikayız, sendikalar bütün siyasi partilere aynı uzaklıktadır. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Biz bütün iktidarların muhalifiyiz. Ama şuna da değinmek gerek, sendikalar hiçbir siyasi partinin rakibi değildir. Bizi etkileyecek kararlar alındığı zaman haklarımızı savunabilmek, isteklerimizi dile getirebilmek adına bütün siyasi partilerin muhalifiyiz" şeklinde konuştu.

İSTEKLERİMİZİ PROJELERİMİZLE DİLE GETİRİYORUZ

Sektörün sorunlarına çözüm bulabilmek adına birçok proje ürettiklerini aktaran İnanç, "Kayıt dışı istihdamın önüne geçebilmek için, Kayıtlı İstihdamı Destekle Projesi geliştirdik. Fakir olup ve kayıt dışı çalışan 60 kişiye eğitim vererek kayıtlı istihdamlarını sağladık. Okullarda çalışma hayatı, kayıt dışı çalışma nedir öğretilsin istedik. Projesini geliştirdik ancak 62. hükümetin acil eylem planında kaldı. Yine kayıt dışı istihdamı engelleyebilmek adına Beyaz Bayrak Projesi geliştirerek, kayıt dışı istihdam sağlamayan ve devletine borcu olmayan sendikalılara devletin pozitif ayrımcılık yapılması şeklinde bir proje sunduk. Onun haricinde ise İş Kazası Kader Değildir diye bir proje geliştirerek, işitme engelli çalışanlara acil yardım eğitimi verdik" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.