Temel değerimiz İMAM HATİPTİR

Temel değerimiz İMAM HATİPTİR

Diyanet-Sen Genel Bşk. Yrd. Mehmet Ali Omurca, İmam Hatiplerin kapatılmasını isteyen 28 Şubat zihniyetini eleştirdi.

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, ülkemizde eğitim konusunda büyük bir değere sahip İmam Hatip okullarıyla ilgili Habervaktim'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

DEVLETTE İMAM HATİP MÜHRÜ
İmam Hatiplerin bu millete ve devlete kazandırdığı nitelikli kişilerin var olduğunu söyleyen Mehmet Ali Omurca, şuan devlette söz sahibi olan yöneticilerin pek çoğunun İmam Hatipli olduğunu hatırlatarak, "Memleketimizi idare eden başta Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere idari kademede bulunan yöneticicilerimizin büyük bir kısmı, İmam Hatiplerden yetişti" dedi. 

İMAM HATİPLER MİLLETİN TEMEL DEĞERİDİR
Kendisinin de bir İmam Hatip mezunu olduğunu anlatan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca vatana, millete hizmet etmenin ne anlama geldiğini; anaya babaya itaat etmeyi ve saygıyı İmam Hatiplerde öğrendiklerini  dile getirdi. Omurca, "İmam Hatipler, bu milletin temel değerleridir. İmam Hatiplerin ülkemizde farklı bir boyutu vardır. Elbette ki diğer okullarda bizim için değerlidir. Ülkemizin gençlerini daha aydınlık geleceğe taşıyacak ilim ve irfan öğretildiği tüm okullar bizim için kıymetlidir" diye konuştu. 

HER DERS OKUTULUYOR
İmam Hatiplerde dini ilimlerin yanı sıra fenni derslerin de okutulduğunu da kaydeden Omurca, "Bazı insanlarımız İmam Hatiplerde sürekli dini eğitimlerin verildiğini sanıyor; ancak öyle bir şey yok. İmam Hatiplerde hem dini ilimler hem de fen ilimleri mevcuttur. Fen, matematik, biyoloji, sosyal bilimler, tarih, coğrafya gibi bilgilerin yanında tefsir, Arapça, fıkıh gibi İslami dersler veriliyor. Şahsi olarak İmam Hatip bana çok şey öğretti. Ben bu okulda Kur'an okudum, Peygamberimizi öğrendim, vatan- millet sevgisini öğrendim" şeklinde konuştu.

BÜYÜK BİR RAĞBET VAR
"İmam Hatiplerden bu ülkeye zarar gelmez fayda gelir" diyen Omurca, katsayı engelinin aşılmasının ardından İmam Hatip okullarına büyük bir rağbet olduğunu da belirterek, "Küçük ilçelerimizde bile birden fazla İmam Hatip okulunun olduğunu görüyoruz. AK Parti Hükümetinin çabalarıyla İmam Hatipleri hak ettiği değeri buluyor. Bu konuda emeği geçen yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.  

İMAM HATİPLİLER VATANPERVERDİR
15 Temmuz'da hain FETÖ darbe girişiminde İmam Hatiplilerin ne kadar vatanperver olduklarını bir kez daha kanıtladığını belirten Omurca, "O akşam bütün din görevlileri ezanlarıyla, salalarıyla milleti sokağa döktü. Sokağa da inerek darbecilere 'dur' dedi. İşte bu insanlar, İmam Hatip'te yetişmiştir" diye konuştu. 

DAHA DA GÜÇLENDİ
28 Şubat sürecinde İmam Hatiplerin bilinçli olarak sekteye uğratılmaya çalışıldığını da açıklayan Omurca, kötü ve zor günlere rağmen İmam Hatiplerin yıpranmadığını aksine giderek daha da güçlendiğini aktararak, "Bu ülke için İmam Hatiplerin daha güzel nesiller yetiştireceğine dair inancının tamdır" ifadelerini kullandı. 

28 ŞUBAT KAFASINDAKİ ZİHNİYETLER...
İmam Hatiplerin kapatılmasını isteyen birtakım 28 Şubat zihniyetindeki insanlar hakkında ise Omurca şunları söyledi: "Tamamen art niyetli çirkin bir söylem. Biz hiçbir eğitim kurumunun kapanmasını istemeyiz. O kişiler büyük bir yanılgının içerisindeler. Biliyorsunuz imamlar eğiticidir. Din görevlisi kardeşlerimiz yaygın eğitimi yaparlar. Teşkilatımız tüm insanlığa hizmet eder. Sözde eğitim özgürlüğünü savunuyorlar ancak insanların sevdiği okulları kapattırmak istiyorlar! Bu cahil bir anlayıştır. Bırakın isteyen istediği okullarda okusun." 

KUTU.. KUTU.. KUTU...
CUMHURBAŞKANI'NA MİSAFİR OLACAKLAR
Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2 Mart'ta 352 din görevlisi ile misafir olacaklarını açıkladı. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.