Terörist Var Kütüphane Yok

Terörist Var Kütüphane Yok

DTCF'de terör örgütü sempatizanları ve marjinal örgüt üyeleri cirit atadursun, eğitim adına taş üstüne taş koyulmuyor. Olumsuz olayların odağında olan DTCF'de 1 buçuk senedir kütüphanenin hizmet vermediği ortaya çıktı.

DURUM FELAKET...
Kurulduğu günden Ocak 2015'e kadar sadece DTCF öğrencilerin hizmetine açık olan kütüphanenin tadilat gerekçesiyle kapandığı; ancak aradan 1 buçuk sene geçmesine rağmen hala açılmadığı öğrenildi. Ayrıca öğrencilerin kampus içinde yararlanabilecekleri başka bir kütüphane de bulunmuyor. Sadece okumak niyetiyle gelen DTCF'li öğrenciler, gazetemiz aracılığıyla yetkililere ateş püskürdü. Kimi öğrenci, "Okuldan mezun olacağız hala kütüphane yok!" derken kimisi ise "Bir okulun kütüphanesinin olmaması normal bir şey değil. Bir de bu yer DTCF ise durum felaket" dedi.
KÜTÜPHANEYE SAHİP ÇIKMIYORLAR
ÖGESEN Genel Başkanı aynı zaman DTCF'de öğretim üyesi olan Vahdet Özkoçak, yerleşkede tadilattan dolayı kütüphanenin bulunmadığını teyit etti. Özkoçak, kütüphane için özel bir alan oluşturulması gerektiğini yönetime önerdi.  Sürekli yaygara koparan örgüt üyesi öğrencilerin mesele kütüphane olduğunda hiçbir seslerinin çıkmadığı da kaydeden Özkoçak, "Örgüt lehine yaygara koparanların derdi eğitim, öğretim faaliyetleri olmadığı için bunu bir sorun olarak da görmemektedirler" diye konuştu.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Marjinal örgütlerin yuvalandığı ve sıkça terör olaylarıyla anılan Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde (DTCF) 1 buçuk senedir herhangi bir kütüphanenin bulunmadığı ortaya çıktı.
AYLARDIR KÜTÜPHANE YOK

1935’te TBMM'de kabul edilen bir yasa ile kurulan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi kuruluşunu izleyen ilk yıllardan itibaren kütüphanesini de oluşturmaya başladı. Kütüphanenin oluşturulma aşamasında yurt içi ve yurt dışından kitaplar getirtildi. Eşine az rastlanır hatta piyasada tek kalmış kitaplar bulunarak, fakültenin kütüphanesine kazandırıldı. Kurulduğu günden Ocak 2015'e kadar sadece DTCF öğrencilerin hizmetine açık olan kütüphanenin tadilat gerekçesiyle kapandığı ancak aradan 1 buçuk sene geçmesine rağmen hala açılmadığı öğrenildi. Aylardan beri DTCF öğrencilerinin kampus içinde yararlanacakları hiçbir kütüphanenin bulunmadığı belirtildi.   
MERAK EDİLENLER!
DTCF, marjinal örgütlerin ve terör örgütlerinin yuvalandığı, milliyetçi ile muhafazakar öğrencilerin sıkça hedef alındığı bir yerleşke olarak biliniyor. Kampus içinde cirit atan örgüt sempatizanı öğrenciler, her olayı protesto edip yerleşkeyi yangın yerine çevirmesine rağmen okulun zaruri ihtiyacı olan kütüphanenin bir buçuk senedir kapalı olmasına ise herhangi bir ses çıkarmıyor. Sözde bu öğrencilerin davranışı, DTCF'ye okumaya gelmediklerini sadece olay çıkarmak için üniversitede bulunduklarını ispat ediyor. Biz de gazete olarak neden kütüphane çalışmalarının bu kadar uzun sürdüğünü ve her şeye ses çıkaran sözde öğrencilerin bu durama neden sessiz kaldıklarını merak ediyoruz.    

KÜTÜPHANELER TAŞINDI

Öğretim Elemanları Sendikasi (ÖGESEN) Genel Başkanı aynı zaman DTCF'de öğretim üyesi olan Vahdet Özkoçak, yaklaşık 1 buçuk senedir DTCF'de kütüphanenin bulunmamasıyla ilgili Habervaktim'e konuştu. Özkoçak, "DTCF Kütüphanesi var; ancak binalar tadilatta bulunduğu için aktif olarak kullanımda değil. Şuanda öğrencilerin yararlanabilecekleri bir kütüphane yok hepsi taşındı" dedi. DTCF'de kütüphane için özel bir alan oluşturulması gerektiğini öneren Özkoçak, DTCF'de daha aktif ve daha etkin bir yönetimin de oluşturulması gerektiğinin de altını çizdi.
KÜTÜPHANEYİ SORUN OLARAK GÖRMÜYORLAR
Sürekli yaygara koparan sözde öğrencilerin mesele kütüphane olduğunda hiçbir seslerinin çıkmadığı kaydeden Özkoçak, "Örgüt lehine yaygara koparanların derdi eğitim, öğretim faaliyetleri olmadığı için bunu bir sorun olarak da görmemektedirler. Eylemlerin geneli devletin üniter yapısına karşı birleşmektedir. Ancak bu eylemlere katılım artık her geçen gün azalmaktadır. Özellikle disiplin maddeleri uygulanmaya başlanırsa bu eylemler konusunda gerileme hatta sonlanma görüleceğini düşünmekteyiz" diye konuştu.
OKUMAK İÇİN GELEN ÖĞRENCİLER SİTEM EDİYOR
DTCF'ye sadece okumak niyetiyle gelen öğrencilerle görüştük. İsimlerini vermekten çekinen öğrenciler, üniversitede tadilat için kapatılıp hala açılmayan kütüphanelerine biran önce kavuşmak istiyor. Kimi öğrenci, "Okuldan mezun olacağız hala kütüphane yok!" derken kimisi ise "Bir okulun kütüphanesinin olmaması normal bir şey değil. Bir de bu yer DTCF ise durum felaket..." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.